milivolt electronics world news Adalet_alanlar_ve_sorunlar_unutulmamal-didimhaber.net
01-09-2014

Adalet alanlar ve sorunlar unutulmamal

Adalet_alanlar_ve_sorunlar_unutulmamal

Türk Büro-Sen Aydn ube Bakan Mehmet Kamil Takr, adalet çalanlar ve sorunlarnn unutulmamas gerektiini söyledi.

Adli yl açl dolaysyla Aydn adliye binas önünde açklama yapan Türk Büro-Sen Aydn ube Bakan Mehmet Kamil Takr, adalet çalanlarnn unutulmas gerektiini söyledi. Takr, Türk Büro- Sen’in kurulduu günden bu yana adalet çalanlarnn sorunlarn, gerek toplu pazarlk masalarnda, gerek kurum idari kurullarnda, gerekse alanlarda; ksacas tüm platformlarda dile getirdiklerini söyledi. Takr, “Sorunlarn çözümü için örgütlü gücümüzle demokratik mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu konuda 14 – 16 Eylül 2012 tarihleri arasnda 81 ilimizden adalet çalanlarnn katlmyla “Adalet Çalanlarnn Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu çaltay düzenledik. Çaltay sonuçlarn kitapçk haline getirerek bata Cumhurbakan olmak üzere, Babakan, Adalet Bakan, Adalet Bakanl bürokratlar, Cumhuriyet Basavclar ve tüm Bakanlklara ilettik. Ne yazk ki Adalet Bakan ve Bakanlk bürokratlar kaytsz kalarak, Adalet çalanlarn yine görmezden geldi. Sendikamz, tespit edilen sorunlarn çözüme kavumas için Adalet Bakan Yardmcs, Adalet Bakanl Müstear ve Adalet Bakanl Genel Müdürleri ile defalarca görümelerde bulunmutur. Dier taraftan ise Sendikamz konunun srarla takipçisi olmu, Adalet çalanlarnn sorunlarnn çözüme kavumas noktasnda konuyla ilgili TBMM nezdinde kanun teklifleri, soru önergeleri verdirmek suretiyle giriimlerde bulunmutur.” dedi. 

Çözüm bekleyen sorunlar dile getiren Takr, “Adalet personeli için adalet hizmetleri snfnn oluturulmas. Adalet personelinin tamamna fazla mesai ücreti ödenmesi. Ulam ödeneinin, tüm adliye çalanlarna ödenmesi. Yardmc hizmetler snfnda çalan personele de ek gösterge verilmesi. Mübairler ve yardmc hizmetler snfnda çalan personelin, Genel dari Hizmetler Snfna alnmas. Adalet çalanlarna fiili hizmet zamm getirilmesi. Adli Yl açl aynda tüm yarg çalanlarna 1 maa tutarnda ikramiye verilmesi. Adalet Bakanl merkez ve tara tekilat ile yüksek yarg organlarnn tüm personeline, hakim ve savclarda olduu gibi brüt maalarnn yüzde 10’u tutarnda yarg ödenei ödenmesi. Nöbet görevi verilen Adalet çalanlarnn, nöbet ücreti ve izinlerinde komisyonlar arasndaki uygulama farkllklarnn giderilmesi. Yemek, lojman ve kre sorunlarnn çözüme kavuturulmas. Denetimli Serbestlik ube Müdürlüklerinde çalan personelin sorunlarnn çözülmesi. Adalet çalanlarnn, 4483 sayl Memurlar ve Dier Kamu Görevlilerinin Yarglanmas Hakkndaki Kanun kapsamna alnmas. Adalet Bakanlnda çalan 4/C’li personele kadro verilmesi. Sosyal tesislerden tüm personelin faydalandrlmas. Adalet personelinin gerek adliye içinde gerekse adliye dnda can güvenliinin salanmas.” eklinde konutu.

Uygulamalarndan dolay hükümeti de eletiren Takr, “AK Parti hükümeti son dönemlerde “paralel yap” av ad altnda, hukukun üstünlüünü ayaklar altna ald. HSYK, Dantay, Yargtay gibi birçok kuruma müdahale etti. Anayasa’y çinedi, hukuku elinde adeta bir oyuncaa çevirdi. Yarg bamszl ilkesi yok sayld. Bu da vatandalarmzn hukuka olan güvenini temelden sarst. Bu durum uluslararas arenada da ülkemizin prestijini sarsmaktadr. Vatandan yeniden yargya güveninin salanabilmesi için siyasi iktidar elini yargdan çekmeli, hukuku daha fazla katletmemelidir. Son olarak, Adalet çalanlarna, hakim ve savclarmza ve ülkemize; sorunlarn çözüldüü, çalanlarn mutlu olduu, yarg bamszlnn korunduu, baarl bir adli yl geçirmelerini diliyoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..