milivolt electronics world news Torba_yasayla_hukukun_tecavze_uratlmas_kabul_edilemez-didimhaber.net
01-09-2014

Torba yasayla hukukun tecavze uratlmas kabul edilemez

Torba_yasayla_hukukun_tecavze_uratlmas_kabul_edilemez

Aydn Barosu Bakan Sümer Germen, torba yasayla hukukun adeta tecavüze uratlmasnn kabul edilemez bir hukuk dlk olduunu söyledi. Hukuksuzluklarn, yine bir takm operasyonlarla ve yine hukuk d uygulamalarla giderilmeye çalldn savunan Germen, “Hukuka aykrlklar ortadan kaldrma çalmalarnn yine hukuka aykr ekilde yaplmaya çallmasna dün kar çktk, bugünde kar çkmaya devam edeceiz.” dedi.

Hükümet Kona önünde Atatürk büstüne çelenk koyma ve stiklal Mar ile balayan yeni adli yl açl töreninde meslektalarna seslenen Aydn Baro Bakan Sümer Germen, hukuk sistemindeki hukuksuzluklar ve vatandalarn savunma hakknn elinden alnmasn eletirdi. Savunmann olmad yerden adaletten, adaletin olmad yerde hukuk ve demokrasiden söz edilemeyeceini kaydeden Germen, “Yarg tarafszl ve bamszl çerçevesinde hukukun üstün olduu gerçek adaletin bulunduu adliyelerin birer mekanlar haline gelmesini diliyorum. Bamsz ve tarafsz hukukun, tüm ülke insanlarna eit uygulanmasndan söz ederek özellikle yargnn en önemli unsur avukatlarn sorunlarn, savunmann sorunlarn hep dile getirdik. Geldiimizi noktada her yl yaplan gerek yasal deiikliklerle, gerekse yasada olamayan maalesef fiili durumlarla yargnn olmazsa olmas asli unsuru savunmann her geçen yargnn gerekse Ülkeyi idare edenler tarafndan dlanmaya çallmas, görmezden gelinmeye çallmasnn ötesinde son yaananlarla savunmann adeta ortadan kaldrlmasn amaçlayan söz ve davranlar kabul etmek mümkün deildir. Dier yandan ülkeyi idare edenlerin savunma ve savunmann temsilcisi barolar ve Barolar Birlii’ni yok saymaya çalmas ayn zamanda ülke insannn hukuk güvenliinin de ortadan kaldrldn da bir iaretidir. Her nedense avukatn dosya görmesi yasalara aykr olarak engellenmeye çallrken, bu kez de Anayasa’ya aykr olarak yasal düzenlemelerle engellenme çabalar içinde olunduunu da görmekteyiz. Avukattan hatta sanktan dosyann kaçrlmasnn amacnn ne olduunu ise anlalamamaktadr. Bilinmeli ki, savunmann olmad yerden adaletten, adaletin olmad yerde hukuk ve demokrasiden söz edilemez.” dedi.

Yasalarn ruhuna göre deil, keyfi uygulandn savunan Germen, “Gelinen süreçte gördük ki, yasalar uygulayanlar, yasalar iin ruhuna göre deil, kendi keyiflerine göre uyguladklar, hukuka aykr eylem içerisinde olduklar ne yazk ki herkes tarafndan kabul edilmeye balanmtr. Toplumda yank uyandran baz davalarda bu güne kadar bizim söylediimiz, dile getirdiimiz tezgah ve kumpaslarn bu gün en yetkili kiiler tarafndan söyleniyor olmas, ayrca hukuka aykrlklarn nereye geldiinin de en büyük göstergesidir. Ancak hukuka aykrlklar ortadan kaldrma çalmalarnn yine hukuka aykr ekilde yaplmaya çallmas da bir takm operasyonlarla. Biz de gerçek hukukçular dün kar çktk bu günde kar çkmaya devam edeceiz.” ifadelerini kulland.

“Torba yasa çalmalaryla hukukun adeta tecavüze uratlmas kabul edilemez bir hukuk dlktr.” diyen Sümer Germen, “Türkiye çok hzl bir yasa deiiklii süreci yaamaktadr. Yaklak 10 yl önce yürürlüe giren TCK ve CMK’da yaplan deiiklik saysn kimsenin bilmedii kanaatindeyiz. Yeni hukuk usulü yasa ise yürürlüe girdiinde herkesin beklentisi yarglamann hzlanmas iken ne yazk ki yeterince eitilmemi hakimler ve personel nedeniyle ilerin iyice içinden çklmaz hale geldiini de gözler önüne sermitir. Bu da hak arama özgürlüünün daralmas, kstlanmas ve hatta ortadan tamamen kaldrlmas anlamna gelmektedir. Ülkemizde mesleki anlamda pek çok sorunun olmas yan sra hukuksal düzenlemeler gerektiren toplumsal sorunlar da ne yazk ki her geçen gün artmaktadr.” dedi.

Adli yl programna Aydn Bölge dare Mahkemesi Bakan Nakiddin Buday ve avukatlar katldlar. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..