milivolt electronics world news Demiryolu_ehir_dna_tanyor-didimhaber.net
03-09-2014

Demiryolu ehir dna tanyor

Demiryolu_ehir_dna_tanyor

Aydn ehir merkezinden geçen demiryolu, ehrin güneyine tanmaya hazrlanyor. Yeni projeyle çift hatl olacak olan demiryolu için, ehir merkezinde çift hat yapmak yerine yeni güzergah belirlenerek ehir dna çkarlmas planlanyor. Bu konuda Efeler Belediyesi’ne yaz gönderen T.C. DDY 3. Bölge Müdür yardmcs Murat Bakr, Aydn Denizli arasnda 2. hat yaplmas için etüt proje ve mühendislik çalmalarnda kullanlmak üzere 1/100 ölçekli imar plann istedi. Demiryolu çalmas için Efeler Belediye Meclisi’nde 6 kiilik özel komisyon kuruldu.
Demiryolu ehir dna tanyor
Aydn ehir merkezinden geçen hattn ehrin güneyine tanmasna scak bakan Efeler Belediye Bakan Mehmet Mesut Ozakcan ve meclis üyeleri, çalma için 6 kiilik özel komisyon kurdu. Devlet Demiryollar 3. Bölge Müdürlüü, Efeler Belediyesi'ne 22 Temmuz'da gönderdii resmi yazda, Çevre ve Orman Bakanl'nn 1/100000 ölçekli çevre düzeni planna aykr olarak mevcut zmir-Aydn-Denizli demiryolu hattna ikinci bir hattn ekleneceini ifade ederek, proje çalmalarnda kullanlmak üzere 1/1000 ölçekli uygulama imar planlar talep etti.
Efeler Belediye Bakan Mesut Özakcan, Efeler Belediye Meclisi'nin Austos ay ikinci toplantsnda, Devlet Demiryollar 3. Bölge Müdürlüü'nden gelen talebi, üyeler ile paylam, meclis üyeleri de, Aydn Efeler'de ehrin içinden geçen zmir-Aydn-Denizli demiryolu hattnn güneye kaydrlmas için görü birliine varmt. Çevre ve Orman Bakanl'nn 05 Temmuz 2011 tarihinde ksm deiiklikle yürürlüe giren 1/100000 ölçekli çevre düzeni planna uygun olarak mevcut ehirleraras demiryolu hattnn güneyden geçirilmesi için Efeler Belediye Meclisi'nin Eylül ay ilk toplantsnda bir adm daha atld.

Çalma için komisyona CHP'den Fikri Aydn ve Hakk Gümü, MHP'den Erturul Özdemir, Afin Burak Öztürk ,AK Parti'li Üye Ahmet Ünveren Rza Posac oy birliiyle seçildiler. Mevcut ehirleraras demiryolu hattna ikinci eridin eklenmesi için ayrlan kaynan mevcut demiryolu hattnn güneye kaydrlmas yönünde sarf edilmesi için yerel yönetimler, ilgili kurum ve kurulular, sivil toplum kurulular ile ibirlii salamak üzere çalma komisyonu oluturuldu. Demir yolu hattnn ehir dna tanmasyla eski hattn, yer alt rayl sisteme dönütürülebilecei ve üzerinin de yeil alan ve park olarak kullanlabilecei belirtildi. 

Efeler Belediye Meclis Bakanl’na ortak önerge CHP’li Bar Altnta, Fikri Aydn, MHP’li Nedim Ünal ve AK Partili veren meclis üyesi Rza Posac, yeni demiryolu ina edilmesinin ekonomik olarak daha uygun olduunu belirttiler. Mevcut hatta ikinci hattn eklenmesi yerine ehir dna çkarlmasnda kamu yararnn bulunduunun belirtildii önergede, “DDY hattna ikinci eridin eklenmesi yerine, bu ileme ayrlan kaynan mevcut ehirleraras hattn güneyine kaydrlmas kamu yararna olacaktr. Bunun için yerel yönetimler, ilgili kurum ve kurulular, sivil toplum kurulular ile ibirlii için komisyon oluturulmas uygundur.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..