milivolt electronics world news Skede_pamuun_gelecei_konuulacak-didimhaber.net
09-09-2014

Skede pamuun gelecei konuulacak

Skede_pamuun_gelecei_konuulacak

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, “Pamuun Gelecei” konulu bir panel düzenleyeceklerini söyledi. 11 Eylül Perembe günü Söke Belediyesi Düün Salonu’nda düzenlenecek panele çiftçileri ve sektör temsilcileriyle halk katlmaya davet eden Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, tüm sorunlar burada tartacaklarn belirtti.
Mustafa Kemal Kocaba
Türkiye’nin pamuk üreticisi olduu için tekstil ve konfeksiyonda da söz sahibi olduunu belirten Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, Türkiye’nin bir zamanlar dünyann önemli pamuk üreticilerinden ve ihracatçlarndan birisi olduunu söyledi. Pamuk üreticilerinin geçmiteki günlerini özlediini belirten Kocaba, “Bu gün de durum farkl deil. Geçen ay tekstil ve hazr giyim sektörü, ihracat ampiyonu otomotiv sektörünü geçerek en fazla ihracat yapan sektör oldu. Tekstil sektörü ihracatta lokomotif olmay sürdürürken ona hammadde salayan pamuk üreticileri yüksek girdi fiyatlar ve yetersiz desteklemeler nedeniyle sknt içindedir. Pamuk üretimin de uygulanan bu yanl politikalarn sonucu ülkemiz ürettiinden daha fazla pamuk ithal etmek zorunda kalmaktadr. Ylda ortalama 1.3 milyon ton olan pamuk ihtiyacmz en az yars ABD ve Yunanistan’dan ithal ediyoruz. Oysa gerekli destek verilirse Türk çiftçisi bu pamuu geçmite olduu gibi imdi de üretebilir. Milyar dolarla ifade edilen paralarda ekonomimize kazandrlm olur.” dedi. 
Mustafa Kemal Kocaba
Söke Ziraat Odas’nda yaplacak ve pamuun ele alnaca toplantda pamukla ilgili tüm sorular tartacaklarn belirten Kocaba, “Panele ADÜ Ziraat Fakültesi Dekan Prof. brahim Gençsoylu, Ulusal Pamuk Konseyi Bakan Bar Kocagöz ve Akdeniz hracatçlar Birlii Bakan Yardmcs Fatih Doan katlacaklar. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..