milivolt electronics world news Prof._Eskin:_niversite_genliinin_iinde_bulunduu_durumla_ilgili_alma_yok-didimhaber.net
10-09-2014

Prof. Eskin: niversite genliinin iinde bulunduu durumla ilgili alma yok

Prof._Eskin:_niversite_genliinin_iinde_bulunduu_durumla_ilgili_alma_yok

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi Tp Fakültesi Ruh Sal ve Hastalklar Anabilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Eskin, ülkemizde üniversite gençliinin içinde bulunduu durumla ilgili çalma olmadn söyledi. Ülkemizde gençlerin intihar konusunda önlem alnmadn, buna üniversiteler ve Gençlik ve Spor Bakanl’nn da dahil olduunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Eskin, “Herkes gençlere tavsiyede bulunuyor. öyle olun böyle olun deniyor. Ama gençliimizin içinde bulunduu durumla ilgili bir bilgimiz yok. Gençlere frsat vermiyoruz. Onlar içimize almyor, onlar dinlemiyoruz. Bütün mesele bu.” dedi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dünya ntihar Önleme Günü Sempozyumu’nda konuan Prof. Dr. Mehmet Eskin, genç intiharlara deindi. Ülkemizde kendisini öldürmeyi düünen gençlerin orannn yüzde 25 olduunu, buna karlk intihar giriiminde bulunan orann ise yüzde 9 olduunu belirten Prof. Dr. Mehmet Eskin, gençlerin bu eilimlerinin aratrlmas gerektiini söyledi. Ülkemizde intiharlar konusunda çok fazla önlem alndn düünmediini aktaran Keskin, “Toplum tarafndan çok bilmediimiz bir konu. Ülke olarak, gençliimiz olarak, intiharlar önleme programlarna aina deiliz, nasl davranacamz bilmiyoruz. Gençlerin intiharlar konusunda ne yapacamz bilmiyoruz. 12 ülke ile yaptm bir çalmada, gençler üzerinde kendisini öldürmeyi düünenlerin oran, Avusturya’da yüzde 49, Çin yüzde 23, ran yüzde 30, talya yüzde 21, Japonya yüzde 26, Ürdün yüzde 30, Filistin yüzde 25, Suudi Arabistan yüzde 20, Tunus yüzde 21, Türkiye yüzde 25, ngiltere yüzde 39, ABD yüzde 31. ntihar giriiminde bulundunuz mu? sorusuna ise tam tersine bir tablo gösteriyor. Avusturya yüzde 3, Çin yüzde 3,8, ran 6,7, talya 2,6, Japonya 2,9, Ürdün 21, Filistin yüzde 13, Suudi Arabistan yüzde 12, Tunus yüzde 6, Türkiye yüzde 9, ngiltere 7, ABD yüzde 3,3. Bu rakamlar bizlere unu gösteriyor, üniversite örencilerinin içinde bulunduu durumu. Genel salk anketlerine baktmzda ruhsal sorunu olan örencilerin oran en düüü yüzde 30’larda. Yönetimler de bunlara dikkat çekmiyor. Üniversite örencilerinin ruh sal gözönüne alnan ve üzerinde durulan bir konu deil. Üniversiteler de dahil.” dedi.

Gençler arasnda depresyon açsndan bakldnda Türkiye’nin durumunun hiç de iç açc olmadn aktaran Prof. Dr. Mehmet Eskin, “Müslüman ülkelerde gençlerin durumu, Türkiye dahil hiç parlak deil. Biz gençlerimize çok fazla deer vermiyoruz. Gençlerin ihtiyaçlarn, topluma ve politik hayata katlmlarn çok onaylayan bir yap yok. Freedom House’a göre Türkiye ksm özgür bir ülke olarak görünüyor. Gençlerin delikanllk döneminde özgürlük talepleri var. Özgürlük talebi karlanmaynca mutsuz oluyorlar. Gençlerimiz daha fazla toplumsal hayata katlmal, bunun için de düzenlemeler yaplal. Üniversitede olan gençlerimiz için ciddi çalmalar ve yatrmlar yaplmas gerekmektedir. Üniversitelerde ne YÖK’ün ne Gençlik Spor Bakanl’nn gençliimizle ilgili çalmas yok. Gençlik Spor Bakanl datt broürlerde gençler öyle olsun öyle olsun diyor. Ama gençlerin uanda nasl olduuyla ilgili bir bilgi yok. Herkes gençlere nasl olmalar gerektiini söylüyor. Gençlere frsat vermiyoruz. Onlar içimize lama, onlar dinlemiyoruz. Bütün mesele bu.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..