milivolt electronics world news ntihar_nlemede_hedef_kitle_genler_olmal-didimhaber.net
10-09-2014

ntihar nlemede hedef kitle genler olmal

ntihar_nlemede_hedef_kitle_genler_olmal

Ankara Üniversitesi Tp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Halise Devrimci Özgüven, 1974 ylnda yüz binde 1,5 olan intihar orannn 2013 ylnda yüz binde 4 olduunu söyledi. Türkiye'de en çok 15-25 ya aras gençlerin intihara meyilli olduuna dikkat çeken Prof. Dr. Halise Devrimci Özgüven, "ntiharla ilgili bir koruma çalmas yaplacaksa ve hedef kitle belirlenecekse bunun hakikaten gençler olmas lazm." dedi.

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi'nin (ADÜ) düzenledii Dünya ntihar Önleme Günü Sempozyumu’nda konuan Prof. Dr. Halise Devrimci Özgüven, intiharn çok dramatik bir olay olduunu ve toplumda herkesi etkilediini ifade etti. Prof. Dr.Özgüven, "nsann sahip olduu en deerli ey yaam. ntihar olay sadece o kiiyi etkilemiyor. Tanyan tanmayan herkesi etkiliyor. Kiinin ailesi, çevresini ve tanmayanlar. Bir kiinin intihar ettiini duymak insan etkiliyor, izler brakr. Bunlar olumlu izler deil. Ölüm intihar yoluyla olursa, kiilerin suçlanmasna sebep olabiliyor. Dinlerin çok büyük bölümünde yasak. Kimse intiharla karlamak istemiyor ama bu evrensel biçimde, insanlarn toplumsal yaamnn da bir gerçei olmu durumda. Tüm dünyada intiharlarn hz yüz binde 10-12 civarnda. Türkiye daha düük intihar hzna sahip bir ülke. 2013 verilerinde yüz binde 4 civarnda. Türkiye’de 1974’de ilk intihar istatistikleri yaynlandnda yüz binde 1,5 idi. Bu zamanlar artt, imdi de yüz binde 4 oldu, bu deerde seyrediyor. Bu dünya ortalamasnn altnda gibi görülebilir. Ama ciddi bir art var ve bu tabi ki dikkat çekilmesi gereken bir durum. Nedenlerine de bakmak lazm, önlemek için bir eyler de yapmak lazm. nsan gençken, donanmsz iken, alternatif üretme becerileri daha kstl iken intihar düünmek o kadar da sra d bir durum deil." eklinde konutu. 

    GENÇLERE DKKAT

    Dünya Salk Örgütü ile yaptklar intihar çalmasnda intihar giriiminin yüz binde 2 ila 4 arasnda deitiini kaydeden Prof. Dr. Halise Devrimci Özgüven, "Üniversite örencilerinde bu oran daha yüksek. Üniversite örencilerinde daha yüksek olmas önemli. 2013 TÜK verilerine göre hz olarak yüz binde 4. Gençlere bakarsa 15- 25 yaa aras gençlere bu oran yüz binde 6’nn üstünde. En yüksek hz 75 ya üstü görünüyor ama 75 ya üstü nüfus Türkiye’de çok az. Hza baktmz zaman yüksek ama 75 ya üstü intihar etmi vakas says çok az. Bizim gençlere odaklanmamz lazm. Bu bir gerçek. Bir koruma çalmas yaplacaksa ve hedef kitle belirlenecekse bunun hakikaten gençler olmas lazm. Bizim çalmalarmzda en önemli hedefimiz intihar davranyd. En önemli hedef gurubumuz da gençlerdi. Bize bavuranlarn yüzde 70’i gençlerdi. 25 ya alt. ntiharlara baktmzda gençler çok önemli." ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..