milivolt electronics world news Bonzai_Sultanbeyli-de_her_ke_banda_satlyor,_fiyat_ise_5-7_lira-didimhaber.net
11-09-2014

Bonzai Sultanbeyli-de her ke banda satlyor, fiyat ise 5-7 lira

Bonzai_Sultanbeyli-de_her_ke_banda_satlyor,_fiyat_ise_5-7_lira

Maltepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Bakan Prof. Dr. Nurgün Oktik, stanbul Sultanbeyli'de 2 bin gençle yaptklar görümede gençlerin sentetik uyuturucu bonzaiyi, alkol ve sigaradan daha tehlikesiz gördüünü tespit ettiklerini söyledi. Oktik, "Bonzai Sultanbeyli'de her köe banda satlyor. Fiyat da 5 - 7 lira." dedi.

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi’nde Dünya ntihar Önleme Günü Sempozyumu’nda konuan Prof. Dr. Nurgün Oktik, stanbul Sultanbeyli’de 2 bin gençle yüz yüze yaptklar görümeler sonucunda bonzainin gençler arasnda tehlikeli bir uyuturucu madde gibi görülmediini tespit ettiklerini belirterek, gençlerin alkol ve sigaradan daha ucuz olan sentetik uyuturucu bonzai içtiklerini söyledi. Uyuturucu kullananan ve intihar düünen gençleri topluma kazandrmada en büyük etkenin toplumumuzda halen etkisini sürdüren aile yaps olduuna deinen Oktik, “Sultanbeyli’de her köe banda uyuturucu sat yaplyor. Gençler uyuturucuyu sigara ve alkolden daha masum görüyorlar. Sentetik uyuturucu olan bonzainin gençler arasnda tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden birisinin ucuz ve kolay ulalabilir olmas. Sultangazi gençlerle görütük. Para yok, içki pahal taklyoruz ite diyorlar. Bir tane bonzai ile 5 ie bira içmi gibi oluyoruz. Kafamz buluyoruz. Alkanlk yapmaz, diyorlar. Aileler içkiyi ve sigaray kokusundan anlyor ama uyuturucuyu anlamyorlar. Biz, uyuturucu ve intiharlara kar ne yapabiliriz de, aileler üzerinden gençlere ulamann yollarn bulabilmeliyiz. Hala o deer sistemi, ailedeki ataya sayg varln sürdürülüyor. Ne kadar sorunlu olursa olsunlar, ülkemizde ailenin önemli yap ta olarak kabul ediliyor.” dedi.

Sultanbeyli’de gençler üzerinde 15 örencisiyle 8 ay çalma yaptklarn aktaran Prf. Dr. Nurgün Oktik, erkeklerin yannda kzlarn da bonzai kullandklarn tespit ettiklerini söyledi. Kz çocuklarnn evlerde erkek çocuklardan daha farkl olarak ayr odalar olduu için ailelerin bonzai veya uyuturucu kullanan kzlar tespit edemediklerini de kaydeden Prof. Dr. Oktik, “Sokaklarda 15-17 yandaki gençler uyuturucu satyorlar. Bonzai sentetik uyuturucu, çeitli otlarla kartrp içilecek hale getiriyorlar. Çok tehlikeli ve ölümcül. Hemen alkanlk yapyor. Güçlü bir uyuturucu 5-7 TL arasnda bu semtlerde satlyor. Uyuturucuya ulamak kolay. Tanesi 5 ila 7 liraya her sokak köe banda satlyor.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..