milivolt electronics world news Aydn'da_176_bin_renci_iin_ders_zili_ald-didimhaber.net
15-09-2014

Aydn'da 176 bin renci iin ders zili ald

Aydn'da_176_bin_renci_iin_ders_zili_ald

Aydn’da 715 resmi, 73 özel olmak üzere 788 okulda 12 bin 298 öretmenin gözetiminde 176 bin 502 örenci için ilk zil çald. Aydn Ticaret Odas lkokulu’nda düzenlenen törende konuan Aydn Valisi Erol Ayyldz öretmenlere seslenerek, “Öretmenlerimiz, geleceimiz olan çocuklarmz eitirken, idealleri ve vizyonu olan bir nesil yetitirmek, mutlu ve huzurlu bir toplum ina etmek temel sorumluluunuzdur. Sorgulayan, irdeleyen, dünyaya açk beyinler yetitirmek, milli kültür ve deerlerimizi aktarmak balca görevinizdir.” dedi.

Eitim ve öretimin bir toplumun geleceinde önemli yeri olduunu kaydeden Vali Erol Ayyldz, “Bir toplumun gelimilik düzeyi onun eitim düzeyini de gösterir. Günümüzün güçlü, ekonomik ve sosyal yaantsna sahip ülkeleri, bu gelimelerini büyük ölçüde eitime verdikleri önem ve kurumlarn günün koullarna uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmlardr. Artn tüm dünyada gerçek gücün fiziksel güçte deil, de eitilmi insan beyninde olduu kabul edilmektedir. Bu bilinçle düünen aratran, yeni fikirlere açk sorumluluk duygusuna sahip milli kültürümüz benimseni, bilim ve teknoloji üretimine yatkn beceri düzeyi yüksek, manevi deerlere bal üretken ve bilgi ça insan yetitirmek devletimizin temel amac ve bizlerin en asli görevleri arasndadr. Ülkemizin gelecei geleceimizin teminat sevgili örenciler, sizler ülkemizin ümitleri, istikbali, yarnlarsnz. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. Toplumu kucaklayan, dünyay alglayan teknolojiyi kullanrken milletin deerleriyle uyumlu sevgi, efkat merhametle yorulmu, erdemli ve ahlakl gençlik misyonumuz var. Ça yakalam, zamann ruhuna uygun, milli kültürümüzü özümseyen bir gençlik istiyoruz. Kalknma yarlarnda bize gurur verecek gençler istiyoruz.” dedi.
Eitim ve öretime balayan 176 bin örencinin 13 bininin tamal eitimle okullarna ulatrlacan ve planlamann yapldn aktaran Aydn Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, ilköretimin gelecein temeli olduunu söyledi. Gelecein inasnn bu günün gençliiyle olacan kaydeden Pervin Töre, idareci, öretmen, örenci ve velilere ayr ayr seslendi. Töre, “dareci ve öretmenler olarak amacmz bilgi aktarma deil, bilgiye ulamann yollarn aratran, bulabilen, bilgiyi paylaabilen teknolojiyi üretebilen ve insanln yararna kullanabilen dinamik, özgüvenli, kendisine, ailesine ve çevresine yararl olan nesil yetitirebilmek olmaldr. Örencilerimiz, bilgiden baka sahip olduumuz her eyi siz korurken, bilgi sizleri korumaktadr. Okullar sizi bilgilendirmektedir. Hepimizin görevi sizleri yararl ve uygar birer insan olarak yetitirmektir. Velilerimizin eitime katklar çoktur. Bununla birlikte, örencilere dardan gelecek her türlü tehlikeye kar korumak sizin görevinizdir. Bu nedenle sürekli okulumuz ve öretmenlerimizi ziyaret ediniz, çocuklarmzla ilgileniniz.” dedi.

Aydn Ticaret Odas lkokulu’ndaki açl töreninde halk oyunlar gösterisi büyük ilgi gördü. Törene Aydn Milletvekili Semiha Öyü, Aydn Valisi Erol Ayyldz, Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, Efeler Kaymakam zzettin Sevgili, Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, daire müdürleri, davetliler ve örenci velileri katldlar. Törende konuan Aydn Ticaret Odas lkokulu Müdürü Ömer Ali Serban da bir konuma yaparak, eitim ve öretim yl açl törenine katlanlara teekkür etti. Tören sonras 1-C snfn ziyaret eden protokol, burada örencilerle bulutu. Ders kitaplar verilen örenciler derslerine baladlar. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..