milivolt electronics world news Hekimler_kalitesiz_salk_malzemesi_kullanmaya_zorlanyor-didimhaber.net
17-09-2014

Hekimler kalitesiz salk malzemesi kullanmaya zorlanyor

Hekimler_kalitesiz_salk_malzemesi_kullanmaya_zorlanyor

Aydn Tabip Odas Bakan Dr. Metin Aydn hastanelerde kullanlan tbbi ve medikal malzemelerin kalitesiz ve insan saln tehdit edecek boyutta olduunu iddia etti. Bakan Dr. Metin Aydn, “Daha önceden kullanlan malzemeler Mercedes gibiydi. imdi Murat 124 kalitesinde malzeme kullanlyor. Hekimler kalitesiz malzeme kullanmaya zorlanyor." dedi.
Medikal malzemelerleri
Salk çalanlarnn kulland, tbb ve medikal malzemelerin kalitesizliinin salk sektöründe ciddi manada risk oluturduunu belirten Aydn Tabip Odas Bakan Aydn, Kamu Hastaneleri Birlii kurulduktan sonra, salkta özellikle fiyatn ön plana çktn söyledi. Tbb malzemelerin yüzde 85’inin ithal edildiini bu ithalatnda çounu merdiven alt firmalarn yaptn savunan Aydn, “Bu ithalatlarn çou da Çin mal ve Uzakdou ülkelerinden. Salkta hizmet dardan alnyor. Merdiven alt, irketler kuruluyor. Bunlar yurt dndaki firmalarla irtibata geçerek getirtiyorlar. Tbbi malzeme getiren çok sayda merdiven alt firma var. Bunlarn ithal ettii malzemelerin çou da kalitesiz. Kim en düük fiyat verirse o firma tercih ediliyor. Kaliteye baklmyor. Kalite ön planda deil. Bu kadar parann döndüü yerde ihale çok oluyor. Yolsuzluklar da gündeme geliyor. En fazla yolsuzluun olduu sektör olarak salk ilk srada. Usulsüz reçete, salk hizmeti ve usulsüz malzeme ve hizmet alm yüzünden.” eklinde konutu.

HEKMLER KALTESZ MALZEME KULLANMAYA ZORLANIYOR

Ülkemizde ithal edilen salk malzemelerinin kalitesini kontrol edece bir mekanizma bulunmadn ve alnan malzemelerin kalitesiz olsa dahi yöneticiler tarafndan kullanlmas için bask yapldn da ileri süren Aydn, “Hekim olarak bizi, bu kalitesiz malzemeler çalma zorluyorlar. Malzemeler alnrken hekimin görüü veya düüncesi hiç alnmyor. Kullanlan kalitesiz malzemeler de salk çalanlarn olumsuz etkiliyor. Bu sistem hastann kaliteli ve doru salk hizmeti almasn da engelliyor. Hastann hayati tehlike yaanabilecek kompilikasyon, sakat kalmasna sebep olabilecek, ya da ölmesine sebep olabilecek sonuçlara varabilecek sonuçlar kullanabilir. Ameliyathanelerimizde kullanlan malzemeler kalitesiz. dare zorla kullann diyor. Kalitesiz malzemeyi kullanmak zorunda kalyor. Malzemenin kalitesini salk çalanlar kullanrken test ediyorlar. Kullanlamayan malzemeler depolarda çürümeye terk ediliyor. Sistem salk çalanlarn, düük ve kalitesiz malzeme ile hizmet vermeye zorluyor. Salk sistemimizde kalite rakamsal deerlendiriliyor. Verilen hizmetin kalitesi sorgulanmyor. Kaliteli ve yüksek fiyatta malzeme alndnda Kamu Hastaneleri Birlii sorgulanyor. Niye yüksek fiyata malzeme aldn diye. O da baarsz olmamak için fiyat uygun olana bakyor. Çünkü onlarn performansnda baar için karllk ön planda. Eletirilerimiz daha iyi ve salkl salk hizmeti verilsin diye yaparz. Fiyat önemli ama kalite ve insan sal çok daha önemli. Vatandamzn salndan geleceinden tasarruf yaplmasn istemiyoruz.” ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..