milivolt electronics world news Az_alp_ok_kazanlan_paradan_hayr_gelmez-didimhaber.net
22-09-2014

Az alp ok kazanlan paradan hayr gelmez

Az_alp_ok_kazanlan_paradan_hayr_gelmez

Aydn Valisi Erol Ayyldz, ilde yln ahisi seçilen 73 yllk esnaf, 88 yandaki Sökeli saatçi Süleyman Önüt’e plaket verdi. Ahilik Haftas etkinlikleri, vilayet önündeki Atatürk antna çelenk koyulmasyla balad. Daha sonra Vali Eyyldz’ makamnda ziyaret eden kutlama komitesi çiçek takdim etti. Yln ahisi seçilen Önüt, “Bize ustalarmz, 'Çok çalp çok kazann. Az çalp çok kazanlan paradan hayr gelmez.' derdi.” eklinde konutu.
Erol Ayyldz
Ahilik Haftas hakknda bilgi veren Aydn Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (AYESOB) Bakan Selahattin Çetindoan ise, “Ahilik tekilat sk sk dünyada yaamak için bilgi, ahlâk ve sanata, esnaf sanatkarlar arasnda yardmlama ve ibirliine, ahiret için de takva ve iman esaslarna smsk sarlmaya ihtiyaç olduunu hatrlatrd. Bu bak açsnn uygulamaya konulmasyla ahilik örgütü, günümüzde gelimi ülkelerin çok önem verdikleri sivil toplum kurulularnn dünyadaki ilk, en kapsaml ve en mükemmel örneini oluturmutur. Bugün ahilikle ilgili yeni tespitlerde bulunduk. Ahilik, 500 yldr hem sosyal hem de siyasal tarihimizi etkilemitir. Esnaflarmz, ekonomik ve sosyal yaamn vazgeçilmez bir parçasdr. Esnaflarmz, toplumun belkemiini oluturuyor. Bu nedenle ahilikten ilham almamz gerekmektedir.” dedi.

Süleyman Önüt’e plaket veren Vali Ayyldz da 73 yldr mesleini özveriyle sürdüren emektar usta ve bütün esnaflarn Ahilik Haftas'n kutlad. Ahilik gelenei ve zanaatkâr yetitirmenin Türklere özgü bir zenginlik olduuna iaret eden Ayyldz, “Ahilik dürüstlük, cömertlik ve yardmseverlik ilkelerinin birarada yaatlmasn prensip edinen, yöneticisinden ferdine kadar herkese k tutan bir yaam felsefesi ve idari sistemdir. Ahilik kurumu, ayrm yapmadan bu corafyada yaayan herkese elini ve gönlünü açm ve snrlarmz ötesinde de baka kültürlere ve toplumlara esin kayna olmutur. Topraklarmzda hayat bulan ahilik kurumunun kültürel ve toplumsal özelliklerini yaatmal ve gelecek kuaklara tamalyz.” diye konutu.

1941 ylndan bu yana mesleini aralksz sürdüren Süleyman Önüt ise Ahilik Haftas’nda zanaatkârlara ve yeni nesle öütlerde bulundu. Sadece iyi bir zanaatkâr olmann yetmediini belirten Önüt, “Biz ustalarmzdan sadece esnafl örenmedik. Ustalarmz hep bir zanaatkâr olmann yannda insanlara hizmet etmemiz gerektiini söyledi. Yllar içinde mesleinde usta olmak yetmez. nsanlara sayg göstermeyi ve iyi hizmet etmeyi de bilmek gerekir. Çok çalp çok kazanmak güzeldir ancak az çalp da kazanlan çok paradan kimseye hayr gelmez uyarlar yapyorlard.” dedi. Yln ahisi ödülüne lâyk görüldüü için herkese teekkür eden Önüt Vali Ayyldz, AYESOB Bakan Çetindoan ve Ticaret l Müdürü Yazc ile birlikte hatra fotoraf çektirdi. Programa Çetindoan, Yazc, Kültür ve Turizm l Müdürü Nuri Aktakka, AYESOB Bakan Yardmcs ve Aydn oförler ve Otomobilciler Odas Bakan Semih Özmeriç, Aydn Sanayi Odas Genel Sekreteri Kerem Öden ve komite üyeleri katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..