milivolt electronics world news Trk_Eitim_Sen'li_retmenler_MEB'i_Protesto_iin_greve_gitti-didimhaber.net
24-09-2014

Trk Eitim Sen'li retmenler MEB'i Protesto iin greve gitti

Trk_Eitim_Sen'li_retmenler_MEB'i_Protesto_iin_greve_gitti

Türkiye’de genelinde olduu gibi Aydn’da da baz sendikalara bal öretmenler greve gitti. Milli Eitim Bakanl’n protesto için Türk Eitim Sen Aydn ubesi'ne bal öretmenler de greve destek verdi. Öretmenler, “Sözlemeli kölelik istemiyoruz” slogan att.

Sevgi Yolu’nda sendika üyeleriyle yapt basn açklamasnda, Milli Eitim Bakanl’nn siyasi kadrolamayla eitim sistemini batakla sapladn iddia eden Türk Eitim Sen Aydn ube Bakan Rdvan Naci Devli, “Bugün hukuk tanmazla, adam kayrmalara kar isyann dorua çkt gündür. Bugün Hz. Ömer adaletini elinin tersiyle itenlere, Milli Eitim’de ayrmclk kokan uygulamalara, yllarn emeiyle elde edilen makamlarn yandalara, torpillilere, srt kaln olanlara peke çekilmesine dur denildii gündür. Bugün eitim çalanlarnn ekonomik ve sosyal haklarnn trpanlanmasnn, öretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamalarn, akademik zam sözü verilmesine ramen bu sözün arkasnda durmayanlarn, çalanlara enflasyon farkn dahi çok görenlerin, gelir dalmnda adaletsizliin protesto edildii gündür. Bugün greve destek veren sendikalarn da desteiyle i brakyoruz. Okullarmzda bugün ziller çalmyor, eitim çalanlar iba yapmyor. Bugün yanda yönetici atamalarna hayr demek için, sendikamzn taleplerinin yerine getirilmesi için, Milli Eitim çalanlarnn ekonomik ve sosyal haklarn almak için, taeronlamaya kar durmak için, özel okullar tevik edip imkanszlklarla cebelleen devlet okullarna üvey evlat muamelesi yapld için, öretmenlerin ve dier eitim çalanlarnn kaybettii itibarlar için, daha demokratik eitim için alanlardayz.” dedi.
Aydn'da öretmenler i brakt
Milli Eitim Bakanl’nn hukuksuzluklarna devam ettiini söyleyen Devli, “Milli Eitim Bakanl, sözlü snava dayal ube müdürü atamalarn iptal etmedi. Çok açk söylüyorum, MEB’in bu ötekiletiren anlayn kökünden reddediyoruz. MEB kimine ana baba efkatiyle yaklarken, onlar scak kollar arasnda serinletirken kendisinden olmayanlar ayrk otu olarak gördü, onlara zulmetti. Okul müdürlerinin görevden alnmasn protesto eden sendikalar için, 'Bu sfatla okullarda bulunuyorlarsa demek ki bakanlmz, arkadalarmz sistemden ayklayarak doru bir ey yapm.' diyebilen yöneticilerin Milli Eitim Bakanl’nda ibanda olmas, eitim tarihi açmzdan utançtr, yüz karasdr.” eklinde konutu.
Aydn'da öretmenler i brakt
Milli Eitim Bakanl’nn uygulamalarnn, eitim çalanlara toplumda itibar kaybettirdiini de ileri süren Devli, “Özellikle örencilerin kendisine rol model ald öretmenlerimiz, bakanln yanl politikalarndan dolay deersizletiriliyor ve etkisizletiriliyor. Öretmeni cezalandran, örenci üzerindeki etkisi azaltan, öretmenleri yoksullatran, onlarn özlük haklarn trpanlayan uygulamalar, toplumdaki saygnlklarnn azalmasna sebep oluyor. Milli Eitim’in, tonlarca sorunu varken bu sorunlar çözmekten uzak bir siyasi anlay bulunmaktadr. Eitime önem vermeyen, eitimcisini siyasi ihtiraslar uruna bir kalemde harcayan, katlmclk yerine, 'dediim dedik, çaldm düdük, ille de benim dediim olacak' anlayn dikte ettiren, nitelikli eitimi salamak yerine kendisi gibi düünmeyenlere ayak kaydrma operasyonu yapanlar, bugün Milli Eitim Bakanl’n bataa saplanmlardr.” dedi.

Protesto olaysz ekilde sona ererken Devli, bugün Türk Eitim Sen’e bal öretmenlerin dersba yapmayacan, haklar verilmezse devaml grev konusunu deerlendireceklerini söyledi.

Etiketler: Türk Eitim SEN, grev, MEB

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..