milivolt electronics world news Eitim_sistemsizlik_ve_siyasi_kayglar_zerine_kurulu-didimhaber.net
25-09-2014

Eitim sistemsizlik ve siyasi kayglar zerine kurulu

Eitim_sistemsizlik_ve_siyasi_kayglar_zerine_kurulu

CHP Aydn Milletvekili ve TBMM Milli Eitim Komisyonu Üyesi Metin Lütfi Baydar, Milli Eitim sisteminin sistemsizlik ve günlük siyasi kayglar üzerine kurulduunu iddia etti. Eitim sistemini eletiren bir basn açklamas yapan Baydar, “Öretmen atamalar ve örencilerin okula yerletirmelerinde her yl yeni bir sorun yaanmakta, oluan bu sorunun çözümü yerine sistem deitirilmekte. Böylece eski sorunlar devam ederken üzerine yeni sorunlar eklenmektedir. Milli Eitim sistemimizde oluan bu ksr döngü maalesef bir türlü krlamamaktadr.” dedi.

AKP hükümetlerinin Milli Eitim sisteminin sonunu getirdiini ileri süren CHP Milletvekili Baydar, “Eitimde PISA sonuçlarnda yerlerde sürünüyoruz ama görülmüyor. Düünen, sorgulayan ve analiz eden bir gençlik yerine, adeta kendi kitlesinin memnunluunu salamak ve biat kültürünü yerletirmek isteyen bir düünceyle Milli Eitimimiz'i yönetiyoruz. Hükümete ve Milli Eitim Bakan’na çarm, hangi yl ne kadar, hangi alanda öretmen açmzn olacann hesaplanmas, bu hesap üzerinden kaç öretmen adaynn üniversitelere yerlemesi gerektiini çkararak, ileriki yllarda üniversitelere alnacak örenci kontenjannn buna göre yaplmasdr. Uzun vadede bunu yapacak hükümet, ksa vadede de bir an önce öretmen açklarnn hepsini kapatacak ekilde, bekleyen öretmen adaylarnn atamalarn gerçekletirmelidir. Bu konuda yaplacak çalmalara, Milli Eitim Komisyonu’nun CHP’li bir üyesi olarak her türlü katky yapmaya hazrm. Bu atamalar için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir kaynak sorunu yoktur, çünkü milyonlarca mülteciye kucak açan bir ülkenin, kaynak sorunuyla ortaya çkmas gülünç olacaktr. Milli Eitim sistemimiz ve öretmenlerimiz, ülkemizin gözbebei, umududur. El ele verip sistemimizi düzeltelim.” dedi.

Ayrca öretmen atamalarnda da alm saylarndan kaynaklanan sebeplerden taban puanlarnda farkllk görüldüünü belirten Baydar, çözüm olarak bütün bölümlerdeki atamaya esas olacak ekilde makul bir taban puan snr getirilmesini önerdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..