milivolt electronics world news Aydn'da_zel_sektr_bin_700_ii_bekliyor-didimhaber.net
30-09-2014

Aydn'da zel sektr bin 700 ii bekliyor

Aydn'da_zel_sektr_bin_700_ii_bekliyor

Çalma ve Kurumu (KUR) Aydn l Müdürlüü'nün 2014 yl 1. dönem igücü piyasas talep aratrmas tamamlad. Yaplan aratrma ile Aydn’da bin 771 açk içi kadrosu için eleman arandn ortaya çkard. Sektörlere göre en yüksek açk i oran, yüzde 9,2 ile gayrimenkulde tespit edildi. 

Aydn’da istihdamn arttrlmas, isizliin azaltlmas, eitimin igücü talebine duyarllnn artrlmas, igücü arz ve talebinin doru olarak tespit edilmesi ve buna uygun politikalarn gelitirilmesi için igücü piyasasnn talep boyutunu tespit edebilmek amacyla KUR l Müdürlüü tarafndan, 12 Mays-27 Haziran 2014 arasnda, “Aydn gücü Piyasas Talep Aratrmas” yapld. Alan çalmas, Türkiye statistik Kurumu ile birlikte tespit edilen, özel sektörde faal olan 10 ve üzeri istihdaml iyerlerinde yapld. Uluslararas sektörel ve mesleki snflandrmalar kullanlarak yaplan aratrmada, tam saym yöntemiyle çalld. Aydn ilindeki 10 ve üzeri istihdaml özel sektör iyerlerinin tamam ziyaret edildi. Toplam bin 962 iyeri ziyaret edildi. Bu iyerlerinin bin 636 tanesine ise iyeri bilgi formu uyguland.

Aratrmann bilimsel ve anlaml sonuçlara sahip olduunu ifade eden KUR Aydn l Müdürü Rahmi Terzi, “Aydn’n açk i oran yüzde 3,4 olarak hesaplanmtr. Baka bir deyile Aydn’da her 100 kiilik kadronun 96,6’si dolu, 3,4’i ise bo olup doldurulmaya hazrdr. Saha çalmasnda ziyaret edilen iyerlerinin yüzde 24,6’s, açk ii olduunu belirtmitir. Baka bir deyile her 4 iyerinden 1’inin açk ii bulunmaktadr. Açk iler için yaklak olarak yüzde 62 orannda asgari bir eitim düzeyi talep edilmektedir. Açk iler için yüzde 2,1 orannda çraklk, yüzde 21,4 orannda lise alt, yüzde 48 lise ve dengi ve yüzde 11,5 lise üstü eitimliler talep edilmektedir. Açk iler için talep edilen ek beceriler incelendiinde yüzde 21,6’s için yabanc dil yeterlilii, yüzde 23’ü için bilgisayar kullanm, yüzde 15,5’i için sat ve pazarlama, yüzde 14,4’ü için proje tabanl çalma, yüzde 22,9’u için etkin hesap yapabilme, yüzde 29,3’ü için sorun çözme ve bamsz karar verme becerileri, yüzde 42,1’i için iletiim ve ifade etme, yüzde 58,5’i için takm çalmas becerileri, yüzde 58,8’i için meslee ilikin yeterli bilgi ve yüzde 59’u için fiziksel yeterlilik talep edildii tespit edilmitir.” dedi. Özel sektörlere göre en yüksek açk i orannn yüzde 9,2 ile gayrimenkul faaliyetleri sektöründe tespit edildiini açklayan Terzi, "Gayrimenkul faaliyetleri sektörünü, yüzde 6,5 açk i oran ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetleri sektörü ve yüzde 5,4’lük açk i oran ile konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri sektörü izlemektedir." eklinde konutu.

Çalmann sonuç raporunda, Aydn’n igücü piyasasnn arz ve talep yönüyle ele alnarak yaps ve ihtiyaçlarnn ortaya koyulacan kaydeden Terzi, “Aktif istihdam politikalarnn, özellikle de igücü yetitirme kurslarnn, tespit edilen ihtiyaçlara göre açlmas planlanmaktadr. Bu aratrmayla bilimsel temelden yoksun bir konu durumunda olan yerel igücü piyasa yaplarnn ve igücü piyasas ihtiyaçlarnn daha iyi anlalmasn hedeflemektedir. Ayrca Aydn ilinde gelitirilecek istihdam politikalar, aratrmann sonuçlar dikkate alnarak oluturulacaktr." dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..