milivolt electronics world news Blge_aile_iftilii_altay_Aydn'da_yapld-didimhaber.net
24-10-2014

Blge aile iftilii altay Aydn'da yapld

Blge_aile_iftilii_altay_Aydn'da_yapld

Birlemi Milletler (BM) Gda ve Tarm Örgütü (FAO)'nün önerisi üzerine 2014, Uluslararas Aile Çiftçilii Yl ilan edildi. Türkiye'de de bu yönde çalmalar devam ediyor. Aydn’da Aile Çiftçilii Yl için çaltay yapld. Özellikle Aydn’n tarm ehri olduunu ve bunun iyi deerlendirilmesi gerektiini belirten Vali Yardmcs Abdullah Aslan, “Dünyada obezite ve açlk yan yanma. Bizim petrolümüz yok. Petrolü olan ülkeler nasl bunu kendi lehlerine deerlendiriyorsa bizim de ürettiimiz gday, tarmsal potansiyelimizi en fazla fayda salayacak ekilde deerlendirmemiz gerekir. Bundan 30 yl önce bir deyim vard, dünyada yedi ülke kendi kendine yetiyordu. Bu ülkeler arasndan ülkemiz çkm durumda. Kendi gdamz, kendimize yetmiyor. Bu üzücü bir ey. Bu kadar potansiyelimizi çok daha iyi deerlendirmeliyiz.” dedi.
Bölge aile çiftçilii çaltay
Didim’de yaplan çaltayda konuan Aydn Gda tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Bircan, dünyada 960 milyon aç, 4 milyar insann açlk snrnda yaadn söyledi. Bölge çaltayna Aydn, Balkesir, Bilecik, Çanakkale, Denizli, Burdur, Kütahya, Uak, Isparta, zmir, Manisa ve Mula illerinden, ziraat odalar, sivil toplum kurulular ve baz özel kurum temsilcileri katld. Açlta konuan Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Bircan, “Küçük ölçekli ailelerde açln ve yoksulluun ortadan kaldrlmaya çallmasna arlk verilmektedir. Bu yln temel amac, açlk ve yoksullukla mücadele ve doal kaynaklarn korunmas açsndan aile çiftçiliinin korunmasnn öneminu vurgulamaktr. Böylelikle dünyann dikkatini çiftçi ailelerine ve küçük ölçekli çiftçilere çekerek, aile çiftçiliin krsal kalknmann etkin bir parças olmasnn salanmas hedeflenmitir. Aile çiftçileri ve küçük çiftçiler, küresel gda güvenlii açsndan çok önemli bir yere sahiptir. Aile çiftçilii geleneksel gda ürünlerinin korunmasna yardmc olmakta, dengeli beslenme için imkan salamakta ve küresel tarmsal biyo çeitliliin korunmasna katkda bulunmaktadr. Kaynaklarn verimli ekilde kullanlmasnda önemli rol oynamaktadr. Aile çiftçilii, sosyal politikalarla desteklendii takdirde yerel ekonomilerin canlanmas için bir frsat tekil etmektedir. çerisinde sevgi, dirayet cömertlik, doayla dost yaam mücadelesinin hiç bitmedii bir tarmsal yaam vardr.” dedi.

Çaltayda aile çiftçilii açsndan bölgesel örgütlenme, finansman ve destekler, aile çiftçilii açsndan bölgesel pazarlama, ürün deerlendirme ve deer zinciri, aile çiftçilii açsndan bölgesel kadn igücü, çocuk içilii ve kayt altna alma, aile çiftçilii açsndan bölgesel eitim, yaym ve danmanlk hizmetleri kategorilerinde gruplar oluturularak, deerlendirmeler ve öneriler yaplacak.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..