milivolt electronics world news Devlet_muhta_vatandan_gelirine_muhta-didimhaber.net
06-11-2014

Devlet muhta vatandan gelirine muhta

Devlet_muhta_vatandan_gelirine_muhta

Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, yapt yazl açklamada hükümetin salk politikalarn eletirdi. Devletin, muhtaç vatandan gelirine muhtaç olduunu iddia ederek, “Devletin muhtaç vatandan parasna muhtaç hale gelmesi, cepten yaplan salk harcamalarnn giderek artmas uygulamalar, salk hizmetlerinin tamamen özellemesi, vatandan iliinin ve kemiinin paraya çevrilmesi ileminden baka bir ey deildir. Bu kadar vahi kapitalist uygulamalar ne için yaplyor? Bu kaynaklar nerelere, kimlere, neye aktarlyor diye baknca ise çok daha dramatik sonuçlar görülmekte.” dedi.

Devletin, geliri asgari ücretin üçte birinden daha az olan muhtaç vatandalarn katk payn ödeyeceini taahhüt etmesine ramen bunun uygulanmadn belirten Oda Bakan Aydn, "Muhtaç vatandalarn salk hizmeti alrken katk paylarn önce cebinden ödemesi, bilahare bu paralar Sosyal Yardmlama Vakf’ndan tahsil etmeleri istendi. Salk kurumlar, bu kapsama giren 4 milyon muhtaç vatandatan, alnan salk hizmetinin niteliine göre 12 ile 50 TL arasnda deien tutarlarda katk pay tahsil ediyor fakat bugün geldiimiz uygulama sonucu devletin, vatandatan bilahare ödeme karlnda tahsil ettii paralar ödemedii açkland. Bakldnda devletin vatandaa verdii sözü tutmad, kendi çkard kanunu bile uygulamad veya muhtacn parasna bile muhtaç olduu görülmektedir. Oysa u anda Türkiye'de yoksulluk snr 4 bin TL, açlk snr bin 200 TL, asgari ücret 891 TL.” eklinde konutu.

Salkta dönüümle salk harcamalarnn giderek arttn, 2013 ylnda 84 milyar 390 milyon liraya ulatn kaydeden Aydn, “Salkta dönüümle bireylerin cepten yaptklar salk harcamalar giderek artmaktadr. Nitekim cepten yaplan salk harcamasnn, toplam salk harcamas içindeki pay 2012 ylnda yüzde 15,8 düzeyindeyken 2013 ylnda yüzde 16,8 e çkt. Devletin ise genel salk harcamas içindeki pay 2012 ylnda yüzde 79,2 düzeyindeyken 2013 ylnda yüzde 78,2 düzeyine gerilemitir. Bu ülkenin emekçileri, kadnlar, çocuklar ölüm tarlalarna dönen yollarda, madenlerde göçük altnda kalrken ve ölürken, emeinin karl alamazlarken onlarn alnterleri, gözyalar maalesef saraylarn inaatnda birer tula görevi görmektedir. Oysa bu saraylara harcanan paralarla madenlerde içilerin ölmemesi için 2 bin 550 yaam odas kurulabilir, 81 ile tam donanml ve 100 yatakl devlet hastaneleri yaplabilir, bin 362 adet ilik bankas kurulabilir, 274 tam donanml okul kurulabilir, 100 bin öretmen atanabilir, 92 üniversite ina edilebilir, asgari ücretli 1 milyon 537 bin 598 emekçinin bir aylk paras verilebilirdi. Sosyal bir devlet, özellikle ülkenin katma deerlerinin paylalmas noktasnda tabandan tavana doru hakça ve kardeçe bir paylama giderken asla vicdann kaybetmemeli, muhtaç vatandan lokmasna ortak olmamal, onun hastaln gelir kaps olarak görmemeli, muhtacn yannda yer alabilmelidir.” ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..