milivolt electronics world news Hkmet_eitimde_tasfiye_yaparak_kadrolayor-didimhaber.net
08-11-2014

Hkmet eitimde tasfiye yaparak kadrolayor

Hkmet_eitimde_tasfiye_yaparak_kadrolayor

Aktif Eitim Sen (AES) Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, düzenledii basn toplantsnda hükümetin eitimde tasfiye yaparak kadrolamaya gittiini söyledi. Eitim alannda yaplanlarn kayg verici olduunu, hükümete yanda bir sendika ve bu sendikaya üye eitimcilerin dier eitimcileri filediini ve bunlarn belgeli olduunu iddia eden Küçükgüldal, son müdür mülakatlarnn da hukuksuz ve göstermelik olduunu savundu.
Ömer Küçükgüldal
lçe temsilcileriyle birlikte açklama yapan AES l Temsilcisi Küçükgüldal, Milli Eitim Bakanl’nda hükümeti destekleyen sendika dnda neredeyse hiçbir eitimciye müdürlük görevi verilmediini söyledi. Milli Eitim’de fileme skandallarnn ayyuka çktn ve ortalkta dolatn belirten Küçükgüldal, kanunsuz ve hukukd filemelerle yaplan ilemlerden derhal vazgeçilmesini istedi. Küçükgüldal, “Austos aynda binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan MEB, görevden alnanlarn yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken de artmad. Hükümeti koulsuz destekleyen bir sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamn görevden alan MEB, Milli Eitim il müdürlüklerinde yaplan göstermelik mülakatla onlarn yerine arlkl olarak siyasi sendikal vesayete 'evet' diyenleri okul müdürlüklerine getirdi. Milli Eitim il müdürlükleri, okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için sonucu daha en bandan belli olan ve kimlerin müdür olacann yazld listelerin ortalkta dolat bir ortamda, göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yapt. 
Aktif Eitimciler Sendikas olarak daha en bata MEB’i uyarm, kayrmacln, hakszln, hukuksuzluun önlenebilmesi için mülakatlarn görüntülü kayda alnmasn önermitik ancak son dönemde yapt tartmal eitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe sayd. Deerlendirme sonuçlarna göre mülakata katlan adaylardan bir sendikann il ve ilçe tekilatlarnda görevli kiilere 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken dier adaylara ise daha düük puanlar verilmek suretiyle idareci olma ans tannmad. Hak, adalet ve hukuk kavramlarndan yoksun bir deerlendirmeyle binlerce liyakatli, tecrübeli, birikimli okul müdürünü görevden uzaklatran MEB, yeni müdürleri belirlerken de 'ben yaptm oldu' mantyla eitim bilimlerine, akla, izana, insafa, vicdana, hukuka aykr bir yol izlemi, okullarn tamamna yaknn, bakanln aibeli uygulamalarn her eye ramen alklayan bir sendikaya emanet etmitir.” eklinde konutu.

Aydn’da da durumun Türkiye genelinden çok farkl olmadn aktaran Ömer Küçükgüldal, “750 kiinin girdii müdürlük snavnda 360 kii baarl saylm. Türk Eitim Sen’den 44, Eitim Sen ‘den 8, Eitim 'ten 7, Aktif Eitim Sen’den 1 kiiye 70 üzeri puan verilerek baarl saylmtr. Bu üç sendikadan baarl saylan toplam 60 kiiye de 70'e yakn puanlar verilerek müdür olmalarnn önüne geçilmitir. Toplam öretmen saysnn yüzde 25 i kadar üyeye sahip olan sendikadan 280 kii baarl saylmtr. Bu oran, toplam baarl saylanlarn yüzde 80'ine denk gelmektedir. Sendikann ube yönetim kurulunu da orada göreceksiniz. Aktif Eitim Sen olarak, hakszla uradn düünen meslektalarmz maruz kaldklar hukuksuzluklar karsnda yasal zeminde sendikal mücadeleye davet ediyoruz. Aktif Eitim Sen Hukuk Servisi tarafndan, hukuki mücadele vermek isteyen üyelerimize her türlü hukuki destei vereceiz.” ifadelerini kulland.

Toplantya AES ncirliova Temsilcisi Fatih Rütü Kocaoul, Sultanhisar Temsilcisi Recep Çam, Koçarl Temsilcisi Alim Süngü ve Merkez Kadn Temsilcisi Keziban Gündüz katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..