milivolt electronics world news SGMDER:__kazalarnn_yzde_98'i_nlenebilir-didimhaber.net
08-11-2014

SGMDER: kazalarnn yzde 98'i nlenebilir

SGMDER:__kazalarnn_yzde_98'i_nlenebilir

Güvenlii Uzmanlar, yeri Hekimleri, Kalite Denetçileri Eitimcileri ve Eiticileri Dernei (SGÜMDER) Bakan Anl Pehlivan, Türkiye’deki i kazalarnn yüzde 98’inin, önlem alnmas durumunda önlenebileceini söyledi. Türkiye’nin i kazalarnda Avrupa ve dünyada ilk sralarda yer almakta aldn belirten Pehlivan, “Ölümlü i kazalarnda Avrupa`da birinci, dünyada üçüncü srada yer alan Türkiye’de bu kazalarn yüzde 98’i, gerekli önlemler alnmas durumunda önlenebilirdi.” dedi.

SGÜMDER’de yapt basn toplantsnda konuan Pehlivan, i kazalarn önlemek için kanun çkarmann yannda eitim ve uygulamann da çok önemli olduunu belirtti. Anl Pehlivan, çalanlarn haklarn korumak için kurulan sendikalarn içilerin can güvenliini deil, para ve sosyal haklarn korumak için çaltn söyledi. veren, içi, sendika ve sivil toplum kurulularnn öncelikle i güvenlii üzerinde younlamas gerektiini kaydederek, “Ülkemizde resmi istatistiklere göre her gün 200'e yakn i kazas gerçeklemekte, bu kazalarn sonucunda 6 kii sürekli i göremez hale gelmekte ve maalesef 4 çalanmz hayatn kaybetmektedir. güvenlii uzmanlar ve iyeri hekimleri olarak amacmz, iin yürütümü srasnda çeitli nedenlerden kaynaklanan, sala ve güvenlie zarar verebilecek koullardan korunmak için sistemli ve bilimsel çalmalar yaparak, çalan ve iyerini tehlikelerden korumaktr. Bilimsel verilere göre de i kazalarnn yüzde 98'i, önlenebilir kazalardr. Bu da demek oluyor ki i kazalar kader deildir ve kaza geliyorum der. Maden kazalarnn çou, önlenebilir kazalardr.” dedi.

verenleri i kazalarna kar daha duyarl olmaya çaran SGÜMDER Bakan, “Unutulmamaldr ki önlemek, ödemekten daha ucuz, daha insani ve daha vicdanidir. çinin, kanuna göre gerekli tedbirler alnmadnda çalmama hakk var. Çalann güvenliiyle ilgili younlalmas lazm. Sendikalar çalann para almas, özlük haklar gibi o yönde çalmalar yapyor. Çalann sal, i hayatndaki güvenliiyle ilgili çalmalar var m bilmiyoruz ama bize yansyan yok. kazalarna kar iveren ve içiler bilinçlendirilmeli. Ülkemizde 15 bin çok tehlikeli iyeri var. Denetim için de 600 olan saha müfettii says arttrlmal.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..