milivolt electronics world news Aydn'da_gda_denetimleri_yapld-didimhaber.net
19-11-2014

Aydn'da gda denetimleri yapld

Aydn'da_gda_denetimleri_yapld

Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü, ekim ay gda güvenlii çalmalarn açklad. lçelerde toplam 756 iyeri denetlendi. Alnan 29 numuneden mevzuata uygun olmayan 12 numune için 14 iyerine toplam 71 bin TL para cezas kesildi.

Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Bircan, Aydn’da bin 615 gda üretim yeri, 13 bin 737 gda sat ve toplu tüketim yeri bulunduunu söyledi. Ekim aynda gda üretim yerlerinde 232, gda sat ve toplu tüketim yerlerinde ise 524 denetim yapldn belirten Bircan, “Denetim izleme program, ikayet, yllk denetim program, zehirlenme gibi sebeplere istinaden, il genelinden ekim aynda toplam 29 adet numune alnmtr. Gda üretim yerlerinde yaplan denetim, kontrol ve alnan numuneleri mevzuata uygun olmayan be iletmeye 49 bin 223 TL, gda sat ve toplu tüketim yerlerinde yaplan denetim, kontrol ve alnan numuneleri mevzuata uygun olmayan yedi iletmeye 17 bin 297 TL idari para cezas karar uygulanmtr.” dedi.

Alo Gda 174 hattna ekim ay içerisinde gda sat yeri ile ilgili 30 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 11 adet, gda üretim yeri ile ilgili 12 adet olmak üzere toplam 53 adet ikâyet geldiini belirten Bircan, “ikayetlerle ilgili olarak 44 adet iletmeye ait denetim sonlandrlm olup mevzuata aykr durumlar tespit edilen iki adet iletmeye 5 bin 320 TL idari para cezas karar uygulanmtr. Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve salkl gdaya ulamalar konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 113 kiilik gda kontrolör ekibimiz tarafndan 24 saat kesintisiz bir ekilde devam etmektedir.” dedi.

Müdürlük ayrca ekim ay içerisinde 1020 adet salk sertifikas düzenlenerek 7 milyon 23 bin 182 kg. kuru incir, 42 adet salk sertifikas düzenlenerek 348 bin 660 kg. muhtelif gda maddesi ihracat olmak üzere toplam 7 milyon 371 bin 843 kg. gda maddesi ihracat yapldn da açklad.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..