milivolt electronics world news Soba_zehirlenmesine_dikkat-didimhaber.net
20-11-2014

Soba zehirlenmesine dikkat

Soba_zehirlenmesine_dikkat

Aydn Halk Sal Müdürü Dr. enol Okur, k aylarnda sobadan kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmelerine kar uyarda bulundu. Havalarn soumasyla sobalarn yandn ve karbonmonoksit zehirlenmesi riskinin de baladn belirten Okur, sobalarn doru yaklmas ve yatmadan önce bir ey atlmamas uyarsnda bulundu.

Dr. Okur, lodos estii günlerde soba ile snan ailelerin, yakarken daha dikkatli olmalar gerektiini söyledi. Okur, “Güneybat yönünden esen rüzgar olan lodosun estii günlerde, her yl onlarca kii snma araçlarndan szan karbonmonoksit gaz ile zehirlenmektedir. Karbonmonoksit renksiz, tatsz, kokusuz, yanc, zehirli bir gazdr. Vücuda solunum yolu ile girerek zehirlenme ve ölüme sebep olur. Vatandalarmzn bu araçlarla ilgili yanl bilgileri, kullanm hatalar ve ihmalleri sonucu soba, ofben, kombi ve bacalardan kaynaklanan zehirlenmeler, özellikle alçak basnçl havalarda tehlikeli boyutlara ulamaktadr.” dedi.

Zehirlenme durumuyla karlamamak için vatandalarn dikkat etmesi gereken konular hakknda bilgi veren Aydn Halk Sal Müdürü, “Meteoroloji'den özellikle k aylar için bildirilen hava raporu düzenli olarak takip edilmeli, lodosun beklendii günler için gerekli tedbir alnmaldr. Alçak basnçl, lodoslu havalarda ölüm olaylarnda art görüldüü için eer bacalar standarta uygun deilse alçak basnçl havalarda sobalarn yaklmamas, yaklmas zorunlu ise gece yatarken mutlaka tam olarak söndürülmesi gerekmektedir. LPG ile çalan ofbenin banyoya monte edilmemesi, baka bir havadar mekana monte edilmesi, montajn yetkili servis tarafndan yaplmas önem tamaktadr. ofben zehirlenmeleri, genellikle gaz kaçaklarndan kaynaklanmaz. Yeterli havalandrma yaplmayan kapal alanda yanma sonucunda havadaki oksijen miktar azalr, karbonmonoksit miktar artar ve ofbenin atei söner. ofben bulunan yere, sürekli ve kesintisiz temiz hava girmesi salanmaldr. Sobalar ar doldurulmamaldr. Ar doldurulan sobann duman yolu daralr ve içinde düzensiz s dalm olacandan baca çekii zayflar. Kömürü tututurmak için üzerine az miktarda kat, karton ve kolay yanan çra koyulmaldr. Odun, kömür gibi is brakan yakt kullanld zaman bacalar iki ayda bir, dier yaktlar kullanldnda üç ayda bir temizlenmelidir. Baca temizlii aksatlmamaldr. Kontrol edilmemi ve havalandrmas olmayan stclarn bulunduu odalarda uyumamak gerekir. Olas zehirlenme vakalarnda 112 Acil Salk aranmal ve zehirlenen kiilerin mutlaka hastanelerde tedavi edilmesi salanmaldr. Zehirlenmenin tespit edildii ilk anda pencere ve kaplar açlmal, kii olay yerinden uzaklatrlmal, ambulans gelene kadar rahat nefes almas için temiz havaya çkarlmaldr.” uyarsnda bulundu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..