milivolt electronics world news Zeytinlerimiz_kesilerek_geleceimiz_yok_ediliyor-didimhaber.net
04-12-2014

Zeytinlerimiz kesilerek geleceimiz yok ediliyor

Zeytinlerimiz_kesilerek_geleceimiz_yok_ediliyor

Aydn’da jeotermal kuyu açmak için kesilen zeytinlik alanda inceleme yapan Ziraat Mühendisleri Odas Aydn ube Bakan Mahmut Nedim Bar, zeytin katliamnn hangi gerekçeyle yaplrsa yaplasn kabul edilemeyeceini söyledi. Asrlk zeytin aaçlarnn enerji için yok edilmesine kar olduklarn belirten Bar, “Bunlarn kesilmesine kesinlikle karyz. Biz tarm ülkesiyiz. Sanayileme oluyor ama biz tarm ülkesiyiz. Karnmz tarmla doyuruyoruz. hracatmzn büyük bir oran tarm. Biz bu zeytinlikleri yok edersek yarna hangi güvenceyle bakacaz, bunu tartmamz lazm. Asrlk aaçlara kyyorlar. Yazktr, günahtr. Ülkemizin geleceini karartmaya kimsenin hakk yok.” dedi.
Mahmut Nedim Bar
Bir süredir durdurulan jeotermal alanlardaki zeytin aaçlarnn kesilme ilemi için bugün yine ölçüm yapld iddia edildi. Jeotermal kuyunun etrafndaki zeytinlerin kesilmesinin kabul edilemeyeceini belirten Oda ube Bakan Bar, “Bu aaçlar kökledikten sonra ne yapyorlar, bunlar sormak lazm. Zeytin kesilmesi için izin alnmas lazm. Zeytinlik alanlarmz, zeytinler hiçbir ekilde imha edilip kullanlamaz, Zeytin Kanunu'na göre. Kullanlacaksa öncelikleri var. Bunlarn kesilmesine kesinlikle karyz. Bir de bunu satan vatandalar da sorgulamak lazm. Neden satyorlar? Baka bir yaplacak yer veya baka enerji yok mu? Güne enerjisi, rüzgar enerjisi var. lla da jeotermal olmamal. Çevreye zarar vermeden yaplmal. Enerji için alternatif çok ülkemizde. Zeytinleri köklüyorlar, yerlerini de toprakla dolduruyorlar. Böyle yapnca aybn m örtecek? Ayp örttü, bitti. Hazra konanlar, bunun zorluunu çekmedii için satabiliyor. Bu asrlk aaçlar korumamz lazm. Karnn doyuran vatandalarmz, yarn aç kaldnda kime el açacak?” diyerek tepki gösterdi.

Asrlk zeytin aaçlarnn kesilmesi karsnda eridiini ve seslerini kimseye duyuramadklarn belirten çiftçi Rfat Metin ise enerji firmalarnn zeytin bahçeleri sahipleriyle gizlice görütüünü, ilemlerin hep gizli yapldn söyledi. Jeotermal için zeytinlik alanlarda kuyu açlmamas yönünde çabalar olduunu ancak gizli dönen iler sebebiyle bazlarnn, çok para verildii için sattn öne süren Metin, “Zeytin tarlalarn satmayn dedik ama bizi dinlemediler. Alanlar da satanlar da gizli. Buralar scak sulara vermeyin dedik, kimseye anlatamadk. Canilik bu. Bu aaçlarn böyle kesilmesi karsnda eriyorum ben. Bu aaçlarn yetimesini de ben biliyorum, çocuktum. Hazra konduklar için satyorlar. Emeini çekmedikleri için satyorlar.” dedi.

Ylmazköy ile Ilcaba mahalleleri arasnda bulunan zeytinlik alann daha önceden imara açldn belirten çiftçi Metin, bu alanda arazisi bulunanlar tarafndan mahkemeye bavurularak, zeytinliklerin ve tarm alanlarnn imara açlmasnn önüne geçtiklerini söyledi. Aydn Belediyesi’nin bu alanlar yllar önce imara açarak parsellediini ifade ederek, “Buralar tarm arazisi. mara açlmasn istemedik. Buralarda bahçesi olan bir avukat arkada da bize yardmc oldu. Dava açtk, kazandk, bu zeytinliklerin imara açlmasn önledik. imdi scak su için zeytinler kesiliyor. Sesimizi kimseye duyuramyoruz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..