milivolt electronics world news AKP'li_iki_meclis_yesi_cami_planna_hayr_oyu_verdi-didimhaber.net
05-12-2014

AKP'li iki meclis yesi cami planna hayr oyu verdi

AKP'li_iki_meclis_yesi_cami_planna_hayr_oyu_verdi

Bugün akam 2014 yl son toplantsn yapan Efeler Belediye Meclisi’nde AK Partili iki meclis üyesinin ret oyu damgasn vurdu. Osman Yozgatl Camii’nin yklarak yeniden yaplmas için yeni plandaki deiiklik Efeler Belediye Meclisi’nde oy çokluuyla kabul edildi. Belediye Bakan Mesut Özakcan’n, kabul edildiini belirttii madde için AK Partili meclis üyeleri Ahmet Ünveren ve Özcan Petekkaya itirazda bulundular. Yaplacak cami için istenen imar deiikliiyle ilgili maddeye hayr oyu kullandklarn belirten AK Partili meclis üyeleri, oylamann daha dikkatli yaplmasn istediler. Caminin çekme alannn 4 metreye düürüldüü yerde mezarlk olduunu belirten CHP Meclis Üyesi Halis Günday, “Bu plan cami için. Ticari bir ey yok. Zaten cami mezara dayanyor.” dedi.
Efeler Belediye Meclisi
Aydn Efeler Mahallesi Osman Yozgatl Mahallesi’nde bulunan Osman Yozgatl Camii Dernei, camiyi ykp yenisini yapmak için hazrlad imar plan, Efeler Belediye Meclisi’nde AK Partili meclis üyeleri Ahmet Ünveren ve Özcan Petekkaya’nn hayr oylarna karlk oy çokluuyla kabul edildi. Cami inaatndaki plan deiikliine AK Partili meclis üyelerinin hayr oyu kullanmas, CHP meclis üyelerince hayretle karland. CHP Meclis Üyesi Evrim Karakoz, AK Partili meclis üyelerinin tutumu karsnda ardn söyledi. 

Aydn Belediye Meclisi, Efeler Belediye Bakan Mesut Özakcan bakanlnda topland. mar deiiklii dosyalarnn görüüldüü dosyalar içerisinde ilk srada bulunan ve mar Komisyonu’nda kabul edilen cami imar plan deiiklii maddesine hayr oyunu neden verdiklerini açklayan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Ünveren, “Biz camiye hayr demedik. Dosyann içeriini bilmediimiz için hayr dedik. mar planlamasna göre bunun gerekçesi nedir onu tam anlayamadmz için. Çekme mesafesi 5 metreden 4 metreye indirme talep edilmi. Bunun gerekçesini bilmediimiz için ret verdik. Komisyonda ne görüüldü bilemeyiz.” diye konutu.

Bir dier hayr oyu veren Özcan Petekkaya ise “Birinci dosyada da kameralardan bakarsanz ret verdik cami eyinde. Tabi orada cami yola yakn olduu için çekme mesafesinde 4 metre ileride doabilecek kaza veya dier bir takm iler açsndan uygun deil. kinci dosyada ve dierlerinde de lütfen arkadalar tutanaa geçerlerse memnun olurum. Dier maddede imar yükümlülüklerine uymad için ret verdik.” eklinde konutu.

"ARKADALAR ANLAMAMILAR"

AK Partili meclis üyeleri Ahmet Ünveren ve Özcan Petekkaya’nn dosyann içeriini bilmedikleri için ret oyu verdiklerini belirten AK Parti Efeler Meclisi mar Komisyonu Üyesi Mahmut Yüce, “Hazrlanan mevcut planda bir problem yok. Ben de AK Partili meclis üyesiyim. Arkadalarda bilgi eksiklii var. Meclise ret diyen bizim arkadalarmz. Bu arkadalarmzn bilgi eksiklii. Cami yklp yenisi yaplacak. Yeni yaplacak camide kbleden dolay bir sknt var. Bu düzenlemede yasal bir sknt da yok. Problem de yok.” eklinde açklama yapt.

Öte yandan, Aydn’da kapatlan, Özel dare'den Efeler Belediyesi’ne verilen 29 araç ve 51 tanrdan, 16 araç ve 19 tanmazn bedelsiz olarak Aydn Büyükehir Belediyesi’ne devredilmesi de oy çokluuyla kabul edildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..