milivolt electronics world news Aydn_dalarndan,_ovalarndan_lm_akan_ehir_haline_geldi-didimhaber.net
24-12-2014

Aydn dalarndan, ovalarndan lm akan ehir haline geldi

Aydn_dalarndan,_ovalarndan_lm_akan_ehir_haline_geldi

Aydn Tabip Odas Bakan Dr. Metin Aydn, ilin ölüm haritas ve sebepleri hakknda açklama yapt. Aydn-daki ölüm sebepleri arasnda en çok dolam sistemi, kanser, solunum sistemi, endokrin, beslenme ve metabolizma hastalklar olduunu belirterek, “Aydn artk dalarndan ya, ovalarndan bal akan ehir deil, ölüm akan ehir haline gelmitir. Menderes Nehri-nin kirlilii, kanser vakalarn arttrmtr. Menderes Nehri ile sulanan Menderes Ovas ve çevresinde yetien ürünler salkl deildir. Bir an önce önlem alnmaldr. Türkiye ortalamasnda kansere bal ölümler yüzde 18 artarken Aydn-da yüzde 42 artmtr. Buna da Menderes Nehri-nin kirlilii sebeptir.” dedi.

Menderes Ovas-nn can damar olan Menderes Nehri kenarnda açklama yapan Oda Bakan Dr. Aydn, kokudan nehre yaklamakta zorland. Ege Bölgesi-nde dört il ve 165 ilçenin ev ve sanayi atklarnn, artlmadan Menderes-e verildiini ve nehrin çevresini zehirlediini belirtti. Aydn-da kanser vakalar ve buna bal ölümlerin, en çok nehrin kenarndaki yerleim alanlarnda arttna dikkat çekerek, "TÜK verilerine göre Aydn-da ölüm oranlar, Türkiye ortalamasndan daha da yüksektir. 2010-213 yllar karlatrldnda Türkiye-de ölüm oranlar yüzde 21 artmken Aydn-da yüzde 30 orannda art olmu. 2013 yl itibari ile baktmzda Türkiye ortalamasnda her 206 kiiden biri vefat etmiken Aydn-da 159 kiiden biri vefat etmitir. Kanser oranlar, çok youn ekilde artmtr. Endokrin, beslenme ya da metabolizmaya bal hastalklar, Türkiye ortalamasnn çok üzerinde artmtr. Menderes Nehri-nden akan sular ite bu. Bu sularla Menderes Ovas-ndaki tarm arazileri sulanmakta. Hem bu zehirli sularn tarmda sulamada kullanlmas hem de zirai ilaçlarn youn ve bilinçsiz bir ekilde tarmda kullanlmas, maalesef kanser oranlarnn Aydn ve Ege Bölgesi-nde artna sebep olmaktadr. Bu konuda ciddi anlamda tedbir alnmaldr." eklinde konutu.

Aydn Tabip Odas Bakan, açklamasna öyle devam etti. "Aydn, ölüm orannda da Türkiye-de ilk 24 arasndadr. Bunun en büyük sebebi, Menderes Nehri-nin kirlilii ve bunun dnda zirai ilaçlarn bilinçsizce kullanlmas. Menderes Nehri-nde dört ilin ve 165 ilçenin atklarnn en youn birletii nokta Aydn ili. Menderes Nehri 548 km. uzunluunda, 25 bin kilometrekarelik bir havzaya hitap etmekte. Tüm belediye evsel ve kat atklar Mendres-e aktlmakta. Ayrca nehirde 20 tür endüstriyel atk tespit edilmitir. Menderes, toksik maddeleri tayan bir nehir haline gelmi durumda. Menderes Ovas için can damar deil, ölüm damar haline gelmitir." dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..