milivolt electronics world news Aydn_Milli_Eitim_okul_mdrleri_iin_rehber_kitap_hazrlad-didimhaber.net
30-12-2014

Aydn Milli Eitim okul mdrleri iin rehber kitap hazrlad

Aydn_Milli_Eitim_okul_mdrleri_iin_rehber_kitap_hazrlad

Aydn-da yeni göreve balayan 212 ve görevde olan okul müdürlerine seslenen l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, yeni görev yapacak müdürler için kaynak rehber kitab hazrladklarn söyledi. Töre, “212 yeni okul müdürümüz, deerlendirmeden geçerek kurumlarna atand. Yeni atanan müdürlere çok güzel bir kaynak hazrladk, -Eitim Liderleri Rehberi-. Türkiye-de sadece biz yaptk. Baucu kitab eklinde hazrland. Okul müdürlerinin her ay ne yapaca, nasl bir yol izleyecei, nasl bir karar alacaklar, adm adm planl bir el kitab hazrladk.” dedi.

Eitimde gelecek hedeflerine, ancak eitim sistemi buna uygun bir ekilde yaplandrlabilirse ulalacan belirten l Milli Eitim Müdürü Töre, "Bilimi, teknolojiyi ve yenilii kalknmalarnn lokomotifi yapan toplumlara baktmzda, en çok önem verdikleri konunun insan kayna olduunu görürüz. Bunun için eitim sistemimizi, genç beyinlerimizi bilim ve teknoloji alanlarna yönlendirecek ekilde yeni batan yaplandrmak zorundayz. Genç nesilleri analitik düünen, yabanc dile hâkim, yenilikçi bireyler olarak bilim ve teknoloji alanna yönlendirmek zorundayz. Bilgi birikimi yannda kendini ifade edebilen, dünyadaki gelimeleri sadece takip eden deil, ayn zamanda okuyabilen, analiz edebilen gençlere ihtiyacmz var. Gelecekte ülkemizi yönetecek, söz sahibi olacak bireyler yetitirmek için örenmeyi tevik etmeli, örendii bilgileri analiz ve sentez yapma yeteneklerini gelitirmeli, hattâ yeni fikirler üretmelerine frsat tanmalyz. Yeni fikirler üretirken ve eitim öretim sürecinde hata yapmalarna da izin vermeliyiz. Birlikte çalma kültürü kazanm, tüm insani deerleri içselletirmi nesiller yetitirmeliyiz. Yenilikçi eitim sistemiyle örenciler, beyinlerinin dikkat, hafza, hz, yaratclk ve esneklik yetilerinin eitim sistemine ezamanl olarak katld etkileimli tamamlayclardr. Bireylerin geliim sürecini deerlendirirken bilimsel olarak ayr ayr ele alnmas ve dolaysyla örencinin hayatna katlmas gereken tüm yeti ve yetersizliklerinin sadece akademik performansla deerlendirilmesi mümkün deildir. Eitim anlaymzdaki yenilikçi yaklammzn amac, bütünsel geliim olmaldr.” ifadelerini kulland.

Pervin Töre ayrca göreve geldii günden bu yana eitimde kadnn etkin olmas için çaltklarn söyledi. Göreve geldii dönemde çok az sayda olan kadn idareci saysnn kendi dönemlerinde arttn belirten Töre, “Biz göreve geldiimizde çok az sayda kadn idareci vard. imdi salonlara baktmda, katlmclarn yars olmasa da yüzde 40- kadnlardan olumaktadr. Bu beni çok mutlu ediyor. Cesaret doru olan, etik olan yapabilmektir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..