milivolt electronics world news Aydn_Barosu_avukatlara_saldrlar_knad-didimhaber.net
30-12-2014

Aydn Barosu avukatlara saldrlar knad

Aydn_Barosu_avukatlara_saldrlar_knad

Aydn Barosu Bakan Gökhan Bozkurt, avukatlk mesleine ve meslektalarna yönelik saldrlar knad. Avukatlara yönelik saldrlarn her geçen gün artarak devam ettiini belirten Bozkurt, “Bunun en son ve ac örneini, Gaziantep Barosu-na mensup meslektamz Av. smail Akkaya-nn, bürosunda urad hain silahl saldr sonucunda hayatn kaybetmesiyle yaadk. Olaydan hemen sonra gittiimiz Gaziantep-te ziyaret ettiimiz taziyeevi ve meslektamzn cenazesinde yaanan aclar tarif edecek kelime bulamyorum. Meslektamzn hayatna mal olan bu hain saldry, iddetle ve nefretle knyoruz.” dedi.

Avukatlarn sadece mesleini, savunma görevini yapt için hunharca katledildiini, bunun son örneinin de Av. Akkaya-nn öldürülmesi olduunu belirten Baro Bakan Bozkurt, “Bu cinayette ve avukatlara yaplan tüm saldrlarda, avukat üstlendii dava ve ilerin taraf gibi gösterip bunu defalarca vurgulayan, hattâ bakt davalarla özdeletirerek önce cezaevlerine,sonra da toplumun önüne atan yetkililerin de sorumluluu vardr. Yine avukatlara yönelik saldrlarda gerekli duyarll göstermeyen, yargnn kurucu unsurlarndan biri ve aslnda meslekta olduu halde bunu asla kabul etmeyen ve toplumda avukata kar eylemlerin adeta cezasz kald algsn yaratan baz hakim ve savclarmzn da pay vardr. Ne acdr ki majestelerinin hukukunu uygulamak yerine hukukun gereini yerine getiren, 16 yandaki liseli bir çocuu tutuklamaya sevk etmeyerek emir eri olmay reddeden Cumhuriyet Savcs Recep Altun-u derhal geçici görevle Zonguldak-a süren anlayn da bunda katks vardr. Yarg görevi yapanlar, hakim, savc ya da avukat olsun, toplumun önünde bu duruma düürmenin hiç kimseye bir faydas yoktur. Yarg katledilirken elbette yarg mensuplar da bundan payn almaktadr.” dedi.

Adalet Bakan Bekir Bozda-a da seslenen Gökhan Bozkurt, “Meslektalarmza yaplan saldrlar karsnda neden sessiz kalyorsunuz? Avukata sövmek, hakaret etmek, darp etmek, avukat öldürmek sizin için bir anlam ifade etmemekte midir? Adalet Bakanl sadece hakim ve savclarn bakanl mdr, yoksa yargnn kurucu unsuru olduu, yasayla belirlenmi olan savunmay temsil eden avukatlarn da bakanl mdr? Bir taziye mesajn dahi çok gören anlay, anlayla karlayamyorum. Adalet Bakanl-n, bak açsn deitirmeye ve acilen gerekli düzenlemeleri yaparak tedbir almaya davet ediyorum.” ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..