milivolt electronics world news Belediye_bakan_AKP-li_olduu_iin_kollanyor-didimhaber.net
31-12-2014

Belediye bakan AKP-li olduu iin kollanyor

Belediye_bakan_AKP-li_olduu_iin_kollanyor

CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, çileri Bakan Efkan Ala-ya yazl olarak cevaplamas talebiyle verdii soru önergesine cevap alamadn belirtti. Önergenin konusu, Aydn-n Yenipazar ilçesinin AK Parti-li Belediye Bakan Zafer Savc-nn, evrakta sahtecilik üzerine görevinden alnmamasyla ilgili usulsüzlüklerdi. Tezcan, “Belediye bakan AKP-li olduu için kollanyor. Baka partiden olsa imdiye çoktan görevden almlard.” dedi.

Aydn 1. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan, evrakta sahtecilik suçundan 2 yl 6 ay hapis cezasna çarptrlan Bakan Savc-nn cezas Yargtay tarafndan onand. Salk raporu ve maddi durumunu gerekçe göstererek Ceza nfaz Savcl-na bavuran Zafer Savc-nn infaz bir yl ertelendi. Buna tepki gösteren CHP Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Tezcan, Bakan Savc-nn derhal görevden alnmasn istedi. Bu konu hakknda Bakan Ala-nn cevaplamas talebiyle soru önergesi veren Tezcan, henüz cevap alamad.

Yenipazar Belediye Bakan Savc-nn evrakta sahtecilik suçundan ald ceza Yargtay tarafndan onanmasna ramen çileri Bakanl-ndaki buna göz yumduunu ve yazmalarda görevlerini kötüye kullandklarn iddia eden Genel Bakan Yardmcs Tezcan, Ankara Cumhuriyet Basavcl-na, vekil avukat Mustafa Kemal Çiçek araclyla çileri Bakanl-nn dilekçe konusu hakkndaki görevlileri hakknda suç duyurusunda bulundu. Seçilme yeterlilii ortadan kalkan Zafer Savc hakknda makul süre geçmi olmasna ramen 5393 Sayl Belediye Kanunu uyarnca yaplmas gereken ilemi yapmayan kamu görevlileri hakknda görevi kötüye kullanma ve resen takdir olunacak suçlardan adli soruturma yürütülmesi ve üpheliler hakknda iddianame düzenlenip kamu davas sonucunda cezalandrlmalar talebinde bulundu. Bülent Tezcan, “Soru önergeme hala cevap verilmedi. Bir de bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulundum. Belediye bakan, AKP-li olmasnn avantajn kullanyor. Eer bu belediye bakan baka partiden, muhalefet partilerinden olsayd imdiye kadar 50 kez göndermilerdi Dantay-a. Önce savclkta beklettiler, valilie göndermediler. Valilik. çileri Bakanl-na göndermedi, -Savclktan bekliyoruz.- dedi. Haberdar olmalarna ramen ondan sonra çileri Bakanl bekletti, Dantay-a göndermedi. imdi de Dantay bekletiyor. Yani 2,5 yl hapis cezas alm, yasa gerei belediye bakanl dümesi gereken biri hala yetki kullanyor, imza atyor.” eklinde konutu.

Yenipazar Belediye Bakan Zafer Savc, 2005 ylnda belediyeye ait iyerin AK Parti ilçe yönetimine kiralam, biriken kira borcu ödenmemesine ramen, "Borcu yoktur" evrak vermi, o dönem AK Parti Yenipazar lçe Bakan olan Ahmet Yldrm da mahkemeye bu evrak delil olarak sunmutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..