milivolt electronics world news Kalp_pilini_deitirtemedii_kznn_lmn_bekliyor-didimhaber.net
03-01-2015

Kalp pilini deitirtemedii kznn lmn bekliyor

Kalp_pilini_deitirtemedii_kznn_lmn_bekliyor

Aydn_n Kuadas ilçesinde üç çocuuyla yaam mücadelesi veren Sabahat Altnok, kalp hastas 16 yandaki kz Aylin Kütükçü_nün adeta ölümünü bekliyor. iddet gördüü einden ayrldktan sonra emekli babasndan dolay ald 300 lira maaa da hastane borçlarndan haciz gelince ortada kaldlar. Hiçbir geliri olmayan 38 yandaki Altnok, kz yürürken zor nefes ald için okula kendisi götürüp getiriyor. Kalp piliyle hayata tutan Aylin_in kalp pilini ömrünü tamamlamasna ramen maddi imkanszlklar yüzünden deitiremeyen anne, “Her gece kzm öperek uyutuyorum. Gece öldü mü diye kontrol ediyorum. Kalp pilinin en geç nisan ay bana kadar deimesi gerekiyormu. Hiç gelirimiz yok. Yardm için kaymakamla bavurdum. _Evrak eksik, sran bekle._ diyorlar. Ölmek için hastalk sra beklemez. Ben 16 yandaki kzmn ölmesini istemiyorum. Devletimiz bize sahip çksn.” dedi.

Sabahat Altnok

Okulda baarl bir örenci olduunu ve hemire olmak istediini belirten Aylin Kütükçü ise, “Ben sadece salma kavumak istiyorum. Okulda arkadalarm teneffüste koup oynarken ben snftan çkamyorum. Ben de iyi olup arkadalarmla teneffüslerde koup oynamak istiyorum. Kalp hastasym. Devletimin bana sahip çkmasn, hastalm tedavi ettirmesini istiyorum. Annemin geliri yok. Dedemin emekliliinden faydalanyorduk, ona da haciz koymular. Kalp pilimin deimesi lazm ama paramz olmad için deitiremiyoruz.” eklinde konutu.

Einden gördüü iddete dayanamayarak ayrlan Sabahat Altnok, 16 yldr yaam mücadelesi veren kz Aylin Kütükçü ve dier çocuuyla ortada kald. Einin tabanca ve bçakl saldrlarndan yaral olarak kurtulan Altnok, kendisini öldürmesinden korktuu için baka bir ehre tanm. Emekli babasndan kalan 300 lira maa ve el iiyle elde ettii gelirle geçimini salarken kznn hastane borcuna karlk maana haciz koyulmas, belediye zabtalarnn da el ilerini sattrmamas sonucu kznn ölümüyle kar karya. Her ay stanbul_daki Siyami Ersek Göüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eitim ve Aratrma Hastanesi_ne kontrole gitmesi gereken Aylin_i, paras olmad için götüremiyor. Son olarak komularnn yardmyla götürebilmi, dönü paralar olmaynca yardmsever bir doktorun biletlerini almasyla Kuadas_na gelebilmiler.

Evlendiinde mutlu bir hayat olan, daha sonra einden gördüü iddet ve erken doum sonucu kznn rahatszlklaryla mücadele eden Sabahat Altnok, bir yardm eli bekliyor. Kz Aylin_in ilk ameliyatn doduktan bir hafta sonra geçirdiini, imdiye kadar da kalp kapakçklarnn deitiini, üç baypas ve sekiz anjiyo olduunu belirten Altnok, “Kzm, erken doumla dünyaya geldi. Doduunda 750 gramd. Bugüne kadar hep hastalyla mücadele etti. Eimden iddet gördüm, ayrldm. Çocuklarm büyütmeye çalyorum. Babam emekli; ondan gelen 300 TL, yardmlar ve el ilerimle hayatmz devam ettiriyorduk. Kzmn ameliyat sonucu hastaneye borcumuz birikmi. Borcumuzu ödeyemeyince bu paraya da haciz koyulmu. Hepsini kesiyorlar, bir gelirimiz yok. Kzmn her ay stanbul_da kontrole gitmesi lazm, götüremiyorum. Kalbinde yedi delik vard, kalp kapakçklar deiti. Bir damar eksikti, ameliyat oldu. Kalp pili takld. u anda kalp pilinin süresi dolmu. En geç nisan ay bana kadar deimesi lazmm. Hiç paramz ve imkanmz yok. Her gece kzm öperek yatryorum. Geceleri yayor mu, nefes alyor mu diye kontrol ediyorum. Ben çocuumun ölmesini istemiyorum. Kalp pili deimezse ölüm riski çok yüksek. Hala hastaneye 3 bin lira borcum var. Evin kirasn ödeyemiyorum. Ne yapacamz bilmiyorum. Devletin bize sahip çkmasn bekliyorum. Ben kzmn yaamasn istiyorum.” diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..