milivolt electronics world news Bafa_Gl_lndeki_su_kular_kaak_avclarn_tehdidi_altnda-didimhaber.net
03-01-2015

Bafa Gl_lndeki su kular kaak avclarn tehdidi altnda

Bafa_Gl_lndeki_su_kular_kaak_avclarn_tehdidi_altnda

Tabiat park olan Bafa Gölü_nde kaçak avclar, yasak olmasna ramen av kular dnda dier kular da vuruyor. Türkiye_nin doa ve tarih açsndan en güzel göllerinden biri olan, nesli tehlike altndaki birçok ku türüne üreme ve barnma imkan sunan Bafa Gölü Tabiat Park_nda kaçak avclar, imdi de bir flamingo öldürdü.

Kaçak avclar, su kularn vuruyor

Dünyada sadece 6 bin civarnda bulunduu tahmin edilen tepeli pelikanlarn da barnd Bafa Gölü Tabiat Park_ndaki kularn korunmas için alnan önlemlere ve cezalara ramen fiziki artlar sebebiyle yeterli denetim yaplamyor. Gölün karayolu olmayan kuzey bölgesinde ve içinde kaçak avclarn teknelerle avlanmaya devam ettii belirtildi. Doa Koruma ve Milli Parklar Aydn l ube Müdürü Nihat Andaç, yapt açklamada, “Ekiplerimizle av denetimleri sk bir ekilde sürdürülürken ayn zamanda gelen ihbarlar da deerlendirmekteyiz. Göl içine ve gölün kuzey ksmlarna ulaamadmzdan, av koruma amaçl bir tekne satn alnd. Bu sayede 2015 yl itibariyle Bafa Gölü içerisinde yasad avlananlara kar daha etkin mücadele edilecek. Burada sivil toplum örgütlerinin ve duyarl vatandalarn da yardmna ihtiyacmz var.” dedi.

Kaçak avclar, su kularn vuruyor

Bafa Gölü ve çevresinde kakç kuu, gri ve akbalkçllar, küçük karabatak, bataklk krlangc, mahmuzlu kzkuu, tepeli pelikan, boz ördek, elmaba patka, sakarmeke, flamingo ve ak kuyruklu kartal gibi türlerin barndn belirten Ekosistemi Koruma ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) Bakan Bahattin Sürücü de iyi korunmas gerektiini söyledi. Sürücü, “Orman ve Su leri Bakanl 4. Bölge Aydn l ube Müdürlüü ve Dilek Yarmadas-Büyük Menderes Deltas Milli Park Müdürlüü ekiplerince, Bafa Gölü ve çevresi gece gündüz denetleniyor. Geni bir arazide ve zor koullarda yaplan av koruma denetimlerinde, son bir ay içerisinde söz konusu bölgede 150 avc kontrol edilmi ve yasad avlanan 18 kiiye ilem yaplarak 15 adet tüfee el koyulmu, usulsüz avlanma araçlar ve vurulan 23 adet ördek hakknda idari para cezas tutana düzenlenmi, tazminatlarla birlikte kaçak avclara 25 bin TL para cezas kesilmi. Yeni yldan itibaren tekneyle yaplacak denetimlerin, Bafa Gölü_nde kaçak avcl büyük ölçüde engelleyeceini umuyoruz. Bafa_da bu tür manzaralarn olmamasn, bu önemli tehdidin ortadan kalkmasn, bu güzel kularn özgür bir ekilde üremelerini ve beslenmelerini salamalarn istiyoruz. Kaçak av yapldn gören duyarl vatandalarn kurum telefonlarna bilgi vermeleri, büyük ölçüde bu tehdidi önleyecektir. Bafa_nn kularnn korunmas için ku gözlem turizmi mutlaka gelitirilmelidir. Bu hem Bafa_nn ekolojisi hem de yöre insanlarnn ekonomisi için çok önemlidir." eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..