milivolt electronics world news Eitim_Birsen_Genel_Bakan_Yardmcs_zer:_Yalan_tarihle_bir_yere_varlmaz-didimhaber.net
03-01-2015

Eitim Birsen Genel Bakan Yardmcs zer: Yalan tarihle bir yere varlmaz

Eitim_Birsen_Genel_Bakan_Yardmcs_zer:_Yalan_tarihle_bir_yere_varlmaz

Eitim Bir Sen Aydn ubesi ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eitim Fakültesi Dekanl tarafndan, yeni atanan okul müdürleri ve eitimcilere “Eitim Yönetiminde Yeni Ufuklar” sempozyumu düzenlendi. darecilere seslenen Eitim Bir Sen Genel Bakan Yardmcs Ahmet Özer cumhuriyet tarihi, eitim sistemi ve okul müdürlerinin nasl olmas geretii konularnda açklamalarda bulundu.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi_ndeki sempozyumda konuan Genel Bakan Yardmcs Özer, toplumun deimesi ve dönütürülmesi için eitimi en önemli etken olarak deerlendirdiklerini söyledi. Okullarda Osmanlca öretilmesinin, deerlerimizi okumak ve bu deerlerimizle barmak için gerekli olduunu belirterek, Osmanl mparatorluu_ndan sonra kurulan cumhuriyeti "Yeni Türkiye" olarak nitelendirdi. Özer, “Biz diyoruz ki tarihimizi de dilimizi de ihtiyaçlarmz dorultusunda, imkanlarmz dorultusunda yeniden düzenleyelim. Yalan söyleyen tarihle bir yere varmamz mümkün deildir. Bakalarnn oluturduu dille, bizim kullanmadmz, birtakm toplumun kullanmad lehçelerle bizim Türkçemizi gelitirmemiz, Türkçemizi zenginletirmemiz mümkün deildir. Öyleyse yeniden bizim gerek dilimizle gerekse tarihimizle alakal bütün olumsuz yönleri, bütün böyle bilimsel olmayan, yanl olan durumlar yeniden gözden geçirmemiz gerekir diyorum; tarihimizi de dilimizi de. Ders kitaplarnda cumhuriyet öncesi ve cumhuriyet sonras ayrm yaplarak toplum ayrtrlyor. Öyleyse müfredatmz, ders kitaplarmz, eitim sistemimizi ideolojik tabandan ve ideolojik düüncelerden arndrmamz gerekiyor.” dedi. Toplumlar için ahlâkn önemli olduunu ve eitim sistemine bunun oturtulmas gerektiini belirten Ahmet Özer, “21. yüzyln eitim felsefesi nasl olmaldr derken birinci olarak temele bizim ahlâki sistemi oturtmamz gerekiyor. Bir kere her eyden önce bu toplumu en büyük ekilde kemiren, bu topluma en büyük ekilde zarar veren sistem ahlâkszlktr. Bir kere eitimimizin temeline bizim ahlâk yerletirmemiz gerekiyor. Görev, ders ve sorumluluk ahlâkn yerletirmemiz gerekiyor, çünkü u anda gerek ülkemizde gerek dünyada eitim için, gelecek için, gelecekteki nesiller için en büyük tehdit ahlâkszlktr.” eklinde konutu.

Yarn da devam edecek sempozyumda bir konuma yapan Eitim Bir Sen Aydn ube Bakan smail Yiit de, “Bu toplumu ancak nitelikli eitim yöneticileriyle dönütürebileceimizin bilinciyle hareket ediyoruz. Doru olan ii yapmak kadar, ileri doru yapmak da bir o kadar önemlidir. Baarmann yolu bilgiden, bilginin yolu okumaktan geçer. Hiç kimse her eyi bilmez. yi bir idareci olmak istiyorsanz, böyle bir ekibin parças olduunuzu hiçbir zaman unutmamalsnz.” dedi.

Sendika üyeleri ve okul müdürlerinin katld sempozyumda Aydn Vali Yardmcs Halil Canavar, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre açl konumalar yapt. Öleden sonra ise Prof. Dr. Selahattin Turan, “21. Yüzylda Eitim ve Okulu Anlamdrma Çabalar, Beklentiler, Sorunlar ve Araylar” konusunda katlmclar bilgilendirdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..