milivolt electronics world news Yneticiler_iin_en_nemli_unsur:_adaletli_ynetim-didimhaber.net
04-01-2015

Yneticiler iin en nemli unsur: adaletli ynetim

Yneticiler_iin_en_nemli_unsur:_adaletli_ynetim

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eitim Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Cumali Öksüz, yöneticiler için en önemli unsurun _adaletli yönetim_ olduunu bildirdi.

 

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi_nde düzenlenen sempozyumda konuan Doç. Dr. Cumali Öksüz, “Umut ediyorum yönetici arkadalarm adaletle yöneten kiiler olurlar. Bu çok önemli bir vasf. Bizi sevsinler sevmesinler, iyi olsunlar kötü olsunlar bizim adaletle davranmamz kaçnlmazdr. Bunu yaptmz müddetçe yöneticiliimizin birinci aamasn geçmi oluruz. Bir yönetici, bilgili, becerikli, yumuak huylu, affetmeyi bilen, cesaretli ve feraset sahibi olmaldr.” dedi.

YÖNETC YUMUAK HUYLU OLACAK, STARE EDECEK

Yöneticilerin sabrl olmalar gerektiini belirten Öksüz, “Yönetici yumuak huylu olacak. Kaba saba yöneticilerden çok holanlmyor, çok da fayda salamyor. Yöneticiler istiare edecek. stiare ile yaplan yönetim ile az riskli çok baarl bir sonuç elde ediliyor. Yönetici bilgili, becerili, yumuak huylu olmal. Cesaretli, feraset içerisinde olmal. Yöneticide doruluk dürüstlük sabr olmal. Sabr çok önemli. Çok zor artlar altnda çalyor olabilirsiniz ama sabr önemli.” ifadelerini kulland.

GEÇC OLDUUNU BLMEMZ GEREKYOR

Yöneticilerin en büyük özelliklerinden bir tanesinin de affetmek olduunu hatrlatan Doç. Dr. Cumali Öksüz, “darecilikte ehliyet ve liyakat da önemli bir vasf. Liyakat anlamnda bakldnda, ii ehline vermek anlamndadr. Liyakat kavramnn içerisinde ayrca etik ve erdem kelimeleri de yatmaktadr. Bu balamda geni bir kavramdr. Yönetici seçerken sadece bilgi beceri deil, ayn zamanda etik ve erdem konularnda da dikkat etmek ve yöneticileri bu balamda seçmek gerekir. Kamusal yetki eer liyakat ve erdemli kiilerin elindeyse kamu hizmeti yerine gelir. Bu eer liyakat koullarna uygun olmuyorsa kamu hizmetinde gerekli fayda salanamaz inancndaym. Yani köpein önünde saman, eein önünde et bir ey ifade etmez. Yani görevleri laykyla yerine getirilmesinin önemi burada ifade eder. Yöneticilik önemli. Bizim kültürümüz de dinimiz de yönetici olmay öütler ama herkes yönetici olamaz. Dolaysyla yöneticilik ehli miyiz? Liyakat sahibi miyiz, deil miyiz? Bu da zamanla ortaya çkacaktr. Kültürümüzde bir terim, söz vardr: _Mahkeme kadya bile mülk deildir._ Dolaysyla bu yöneticilik bizimle birlikte gelip, bizimle birlikte gidecek bir hadise deil. Biz bunun geçici olduunu bilmemiz gerekiyor. Bizdeki yöneticilik anlay sanki koltuklarla birlikte gelip koltuklarla birlikte ömrümüzün sonunda bitecek gibi bir yaklam içindeyiz, bu yanl.” uyarsnda bulundu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..