milivolt electronics world news Aydn_Sanayi_Odas_2015_yl_hedeflerini_aklad-didimhaber.net
05-01-2015

Aydn Sanayi Odas 2015 yl hedeflerini aklad

Aydn_Sanayi_Odas_2015_yl_hedeflerini_aklad

Aydn Sanayi Odas (AYSO) Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Yunus ahin, Türkiye ekonomisinin geldii noktada 2014 yl çalmalar deerlendirdi, 2015 çalma programlarn ve hedeflerini açklad.

AYSO olarak 2014 ylnda Aydn ve Ege Bölgesi_nde bir model oluturmak için çaba harcadklarn belirten ahin, “2013-2016 yllarn kapsayan dönemimizde en önemli hedefimiz, ilimizde bin sanayici üyemizle 1 milyar dolar ihracat gerçekletirmektir. Çalmalarmz bu yönde younlatrarak 2014_te sanayici saymz 887_ye, TÜK rakamlarna göre Kasm 2014 itibariyle ilimizden yaplan son 12 aylk ihracat 744 milyon dolara ulamtr. 2013 yl ayn döneme göre ilimiz d ticaret yaps, yüzde 6,4 orannda artan ihracat ve yüzde 11,8 orannda azalan ithalat olarak gerçeklemitir. Buna göre ilimizde d ticaret, çift tarafl büyümektedir. Ksacas ilimizden gerçekleen katma deeri yüksek d ticaret modeli, Türkiye_nin 2023 hedeflerini yanstmaktadr. hracatmz arttrmak için d piyasalarla rekabet edebilecek kaliteli ürün ya da kaliteli hammadde üretimini de arttrmalyz. Bunun için sanayicimizin ihtiyac olan kalifiye igücünü, Uzmanlatrlm Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamnda salamak üzere kurs programlar düzenlenmektedir. Görevimiz süresince UMEM kapsamnda hedefimiz, 500 isiz için istihdam salamaktr. Bu sebeple tüm sanayicilerimizden, ihtiyaç duyduklar meslek dallarnda aradklar igücü için AYSO_ya bavurarak, UMEM kapsamnda isiz gençlerimize i imkân tanmalarn istiyoruz.” dedi.

Geçen yl sektörde yaanan skntlar yakndan takip ettiklerini kaydeden AYSO Bakan ahin, “Aydn ekonomisin geliimi için ilimiz ve bölgemizde önemli bir potansiyele sahip yenilenebilir enerji kaynaklarnn ekonomiye kazandrlmasnda, özellikle sanayicilerimizin âtl durumdaki fabrika çatlarnda güne enerjisiyle elektrik üretimlerinin desteklenmesi, ilimiz ve bölgemize has zeytin, incir, zeytinya, kestane gibi ürünlerin stratejik ürün olarak deerlendirilerek sektörel olarak tevik edilmesi ve bu ürünlerin ilenmesi için yaplacak yatrmlarn 5. bölge teviklerinden yararlandrlmas, jeotermal enerjinin kullanld tarma dayal ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulmas ve 5. bölge desteklerinden yararlandrlmas, demiryolu hattnn iyiletirilmesi ve organize sanayi bölgelerimize yerli ve yabanc yatrmclarn gelmesi için önerilen mevzuat deiiklikleri ve talep edilen teviklerle madencilik sektöründe yaanan skntlar var.” açklamasn yapt.

AYSO_nun 2015 yl hedeflerini de açklayan Mehmet Yunus ahin, “Doal bir klimatik özellie sahip Menderes havzasnda enerji bitkilerinin, lifli ve doal boya üretiminde kullanlan bitkilerle tbbi ve aromatik bitkilerin üretim potansiyelini tarmsal ekonomiye kazandrmamz gerekmektedir. AB ülkeleri artk bu üretim konularna büyük destek vermektedirler. Dünyada gelimi ekonomiler, insan sal ve çevreye olan duyarllk sebebiyle özellikle gda, enerji ve kimyada tekrar tarma dönmütür. Bu üretimlerin hasat sonu üretim teknikleriyle deerlendirilmesi, ürünlerin souk hava tesislerinde ekonomi ve besin deerini kaybetmeyecek ekilde saklama koullarn oluturulacak ar-ge çalmalarna verilecek desteklerle sfr atk ekonomisini gerçekletirmeliyiz. Bu program kontrollü ekilde uygulanrsa bugün ülkemizde tarmdan elde edilen gelir, en az yüzde 40 orannda artacaktr. AYSO_ya kaytl üyelerimizin yüzde 75_i aile irketleridir. Bu irketlerin devamll ve gelecek kuaklara güçlenerek aktarlmas, ilimiz ekonomisi için büyük önem arz etmekte olup bu konuda eitici ve bilgilendirici toplantlar düzenlemeye 2015_te devam edeceiz. Sanayici üyelerimizin yüzde 25_i direkt ihracat yapmaktadr. Bu oran daha da arttrmak için ilimiz ekonomik potansiyeline uygun ve üyelerimizin de talepleri dorultusunda uluslararas rekabeti arttrma ve gelitirme projeleri hazrlayarak, üyelerimize yurtd pazarlar tantmay hedefliyoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..