milivolt electronics world news TRSAB:_Cari_an_yzde_32,4_n_biz_kapatyoruz-didimhaber.net
06-01-2015

TRSAB: Cari an yzde 32,4 n biz kapatyoruz

TRSAB:_Cari_an_yzde_32,4_n_biz_kapatyoruz

Türkiye Seyehat Acenteleri Birlii (TÜRSAB) Bakan Baaran Ulusoy, turizm sektörünün Türkiye_nin cari açnn yüzde 32,4_ünü kapattn söyledi. Türkiye ihracatnn yüzde 21,2_sinde sektörün pay olduunu belirten Ulusoy, Türkiye_ye vize uygulayan Avrupa ülkelerini eletirdi. Ulusoy, Aydn Ticaret Odas (AYTO) ve Güney Ege Kalknma Ajans (GEKA) tarafndan düzenlenen, “Aydn Tarihi ve Turizmi" konulu panelde konutu. Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi_ndeki panele iadamlar, eitimciler, turizmciler ve dier davetliler katld.

Türkiye_nin vize koyulacak bir ülke olmadn belirten TÜRSAB Bakan Ulusoy, "Bizden müteri istiyorlar, bize vize uyguluyorlar. Ben bunu anlayamyorum ve iddetle knyorum. Bir gün gelecek bu ülkelere bizim de vize koyacamz biliyorum. Bizim vize koyacamz günlerin yakn olduunu da biliyorum. Neymi, _AB_de deilsiniz._ Biz hiçbir zaman dnda olmadk ki. AB bir bar, insan haklar, demokrasi projesi, biz de içinde varz. Bizden müteri istiyorlar. Ben kendilerine dedim, siz bizden müteri istiyor musunuz diye, _evet_ dediler. Kaldrn vizeyi, kaldrmyorsanz gelmiyoruz veya kolaylk yapana gideriz dedim. Türkiye bunlar hak etmiyor.” eklinde konutu.

Baaran Ulusoy, 2020 ylnda turizm hedeflerinin 43 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir olduunu belirterek, "Turizmde Türkiye, hedefine hzla ilerliyor. 1980_li yllarda rahmetli Turgut Özal_n balatm olduu turizmde bir noktaya gelindi. Bu nokta yurtdndan baktnzda hayretle izleniyor, içeride ise niye daha fazla büyümüyoruz diye endie ediyoruz. 1 milyon 200 binden 40 milyon turist arlayan, 463 uçakla 108 ülkeye uçan bir havayolu sektörümüz var. Gelinen noktada, 1980 ylndaki 5 bin koltuktan 100 bin koltua ulatk. Otellerimiz, 60 bin yatak kapasitesinden 1 milyonu am durumda. Turist saysnda 40 milyona geldiinizde turizm, d ticaret açnn yüzde 34,2_sini kapatan bir sektör turizm sektörü. Burada ihracatmzn yüzde 21,2_sini de yine bizim turizm sektörümüz yapyor. Tuvalet kadn, eftaliyi, karpuzu yerinde biz ihraç ediyoruz. Destek almadan, bunlar hiçbir tevik almadan yapyoruz. Yatrmc deiliz ama ii planlayan ve programlayan biziz. Turizmde 42 milyona koan, 53 milyar dolar döviz elde etmeye çalan bir Türkiye. 2023 ylnda 50 milyon ziyaretçi, 50 milyar dolar döviz elde etmeyi planlyoruz. Bunu da revize etmeye, 2019 veya 2020_ye çekmeye çalyoruz. Hedefimize biraz hzl gidiyoruz.” dedi.

Turizmde Türkiye_nin bekleyen deil, turist gönderen ve iyi müteri olan bir ülke olduunu kaydeden Ulusoy, “Bu sene Yunanistan_a en iyi turist gönderen ülke Türkiye oldu. 1 milyonu aan bir kitle ama gelin bakn ki bizim dostlarmz dediimiz, müttefikimiz dediklerimizin dahi vize koyduu bir Avrupa. Ben bunu iddetle knyorum.“ eklinde tepkisini dile getirdi. Turizmin Türkiye_yi sosyoekonomik bakmdan birbirine balayan bir sektör olduunu, Vanl ile Alanyaly, Trabzonluyu birletirdiini de ifade eden Ulusoy, “Turizm sektörünün önemi burada, ülkeyi birbirine balyor. Trabzonlu ile Vanly birbirine balayan sektörün temsilcisiyiz biz. Müzelerde 2011 ylnda elde edilen gelir 156 milyon TL, 2014_te elde dilen gelir 375 milyon TL. Kaçaklar önlenmi, bakmlar tamamlanm. 157 müzeyi iletiyoruz. Kuadas Efes Kongre Merkezi açld. Kongre merkezleri kolay kolay büyümezler, kolay kolay i almazlar ama gerekli miydi? Evet, gerekliydi. zmir Selçuk rayl sistemi devreye girdiinde daha fazla canlanacaktr. Kongreler üç dört yl önceden planlanr. Kuadas Efes Kongre Merkezi, ancak kendisini 2027 yl itibariyle devreye sokar. Eer bu yl 15 bin kiilik Orman Su Kongresi_ni alabilirsek baarl bir ekilde, Kuadas_nn canlanacan ifade edebilirim. Kongre turizminde Türkiye baarl. 500 kiilik kongrede Türkiye dünya birincisi. 146 kongreyle sekizinci srada. Türkiye, beinci sray zorluyor. Turizmde say bakmdan altncyz, gelir bakmndan 10. sradayz ama burada doaldr. 2023 turizm hedefi için çeitlendirmeye gidiyoruz. Geçen bayram 78 ülkeye turist göndermiiz. Aydn tantm filmine destek vereceiz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..