milivolt electronics world news Memur_2014-_kaypla_kapatt,_2015_de_kayp_yl_olacak-didimhaber.net
06-01-2015

Memur 2014- kaypla kapatt, 2015 de kayp yl olacak

Memur_2014-_kaypla_kapatt,_2015_de_kayp_yl_olacak

Türk Büro-Sen Aydn ube Bakan Mehmet Kamil Takr, enflasyona karlk verilen zamlar karsnda memurun 2014 kaybnn yüzde 2,97 olduunu belirtti. 2014 ylnda Memur-Sen-in hesap bilmezlii yüzünden memurlar ve memur emeklilerinin enflasyona çarpldn, 2015 ylna da ümitsiz girdiklerini söyleyen Takr, “2015 ylnda memurlar için öngörülen yüzde 3+3-lük zam, ne yazk ki enflasyon kadar zamma denk geliyor. Yani memur, 2015 ylnda da sfr zam alm olacak.” dedi.

TÜK verilerine göre 2014 yl Tüketici Fiyat Endeksi-nin yüzde 8,17 olduunu kaydeden Türk Büro-Sen ube Bakan Takr, "Hükümetle 2014 ve 2015 yl memurlarn ekonomik ve sosyal haklarn gelitirmek için pazarlk masasna oturan Memur-Sen, 2014 yl için 123 TL seyyanen zamma raz olmu, 2015 yl içinse 3+3 yüzdelik artn altna imza atmt. 2014 yl için enflasyon fark da talep etmeyen ve mutabakat metnine böyle bir ifade koydurmayan malum konfederasyon, uzun yllardan bu yana ilk defa memurlarn enflasyon fark almasn da engelledi. Haziran 2014-te ilk alt aylk enflasyon yüzde 5,7 olarak gerçekleti. Böylece temmuz ayndan itibaren memurlar, enflasyon altnda ezilmeye mahkum edildiler. TÜK verilerine göre 2014 yl enflasyonu yüzde 8,17 olarak gerçekleti. 2014 ylnda memurlara yaplan 123 TL seyyanen zammn memur maana yansmas ise yüzde 5,2 olmutu. Bu durumda memurlarmzn kayb yüzde 2,97-ye yükseldi.” eklinde konutu.

-2015 DE VERGLER YÜZÜNDEN KAYIP YIL OLACAK-

Hükümetin 2015 yl bütçesinde bütün vergileri yüzde 10,1 orannda arttracan açklamasyla memurlar ve emeklilerin bir darbeyi de yüksek vergilerden yiyeceini kaydeden Mehmet Kamil Takr, “2014 yl gibi 2015 yl da memur ve memur emeklileri için kayp yl olacaktr. Asgari ücretliye ocak ayndan itibaren ortalama 50 lira, memurlara 65 lira, memur emeklilerine ise 45 lira art yapan hükümetimiz, milletvekillerimize ocak ayndan itibaren bin lira, hakim ve savclara bin 155 lira, üniversite öretim üyelerine ise 950 lira zam yaparak, çalanlar arasnda ayrmclk yapmtr. stedii kesimlere bol kepçeyle ek zam veren hükümet, memurlara ve emeklilere enflasyon farkn dahi vermeyerek büyük bir adaletsizliin altna imza atmtr.” dedi.

-EK ZAM TALEBMZ SÜRDÜRECEZ-

Takr, açklamasna öyle devam etti: “Türkiye Kamu-Sen-in, Temmuz 2013-ten beri gerçekleen enflasyonu iaret ederek ek zam talep etmesi, bu hususta eylemlilik süreci balatmas karsnda memurlarn emeini, alnterini masada brakp iktidara peke çeken malum sendika, -Bizim ne ek zam ne de enflasyon fark talebimiz yoktur.- diyerek, milyonlarca memur ve emeklinin maduriyetine seyirci kalm ve yanlta srar etmitir. Konfederasyonumuz, temmuz ayndan beri gerek Meclis önündeki eylemlerinde gerekse de çeitli etkinliklerde ek zam talebini ifade etmi, son olarak da 6 Aralk 2014 tarihinde ek zam mitingi düzenlemitir ancak hükümet, memurun çarlarna sessiz kalmay tercih etmitir. Türk Büro-Sen olarak, gelir dalmndaki adaletsizliin giderilmesi ve memurlarmzn enflasyon fark dahil her türlü haklarnn iadesi için mücadelemizi kararllkla sürdüreceiz.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..