milivolt electronics world news Bilimsel_toplantda_AK_Partili_vekile_protesto-didimhaber.net
10-01-2015

Bilimsel toplantda AK Partili vekile protesto

Bilimsel_toplantda_AK_Partili_vekile_protesto

Aydn_da jeotermal enerjinin tartld panelde konumak isteyen AK Parti Aydn Milletvekili Semiha Öyü, panele katlanlar tarafndan protesto edildi. Bilimsel bir toplantda siyasetçilerin konumasn istemediklerini belirten katlmclar, Milletvekili Semiha Öyü_e söz veren oturum bakan Prof. Dr. Mete Karacaolu_na da tepki gösterdi. Tepkilere ramen kürsüye çkan Semiha Öyü, ksa bir konuma yapt. Öyü, tepkilerin devam etmesi üzerine konuma sonras salonu terk etti. Semiha Öyü_ün kürsüye çkt srada salondan baz izleyicilerin ayrld görüldü.

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi ile Aydn Ziraat Mühendisleri Odas tarafndan ADÜ Atatürk Kongre Merkezi_nde düzenlenen jeotermal panelinde konumaclarn ardndan, Oturum Bakan Prof. Dr. Mete Karacaolu, AK Parti Aydn Milletvekili Semiha Öyü_e söz vermek istedi. Konumak için yerinden kalkan Öyü_e, salonda bulunanlar konuma yaptrlmasna tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Prof. Dr. Mete Karacaolu, Öyü_e, siyasi parti temsilcisi olarak deil, Aydn milletvekili olarak söz verdiini açklad.
a
Protestolara ramen kürsüye çkp ksa bir konuma yapan AK Parti Milletvekili Öyü, “Burada jeotermal konuuluyor. Halbuki baka platformlarda da jeotermalin ne kadar gerekli olduu konuulabiliyor. Biraz önceki dinlediimiz verilerde elbette ki üretim yaplrken dikkat edilmesi gereken hususlar vardr. Bunlar bilim adamlarmzdan duymu olmak, hepimizin ufkunu açan verilerdir. Bunlar elbette dinlemeye ihtiyacmz var. Herkesin görüüne saygmz var. Ama ben de seçilmi bir milletvekiliyim. Önümüzde 2015 seçimleri var. Söz sahibi olmak isteyen insanlar adaylklarn ortaya koyarlar ve halkn temsilcisi olmaya hak kazandklarnda da mikrofonlardan istedikleri düüncelerini dile getirirler. Bu kadar kolay ve basit. Ben ülkemi, seviyorum, vatandalarmz seviyorum, topraklarmz seviyorum Beni dinlediiniz için teekkür ederim.” dedi.

Konuma sonras kürsüden inan Öyü_e protestolar devam etti. Baz izleyiciler soru sormak istediklerini söylese de Öyü, dikkate almad. Jeotermalden dolay aaçlarnn kurduunu belirten bir üretici, “Biz mazotu ucuz kullanacakmz. Beyefendiler kayman yiyecekler de biz bulan yiyeceiz onun. Böyle bizi kandrmasnlar. Bizim aaçlarmz kuruyacak, ekmek teknemiz gidecek, biz nereye gideceiz?” diyerek tepki gösterdi.

"TARIM ALANLARI SANAY VE ENERJ ÇN HEBA EDLYOR"

Prof. Dr. Mustafa Bolca, Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngör ve Buharkent Ziraat Odas Bakan Naim Özdamar_n jeotermal ile ilgili sunumlarn yapt panelde, Aydn Ziraat Mühendisleri Odas Bakan Mahmut Nedim Bar, Aydn_da faaliyet gösteren jeotermal firmalarnn hepsini davet ettiklerini ancak katlm olmadn söyledi. Tartmal geçen panelde, özellikle 1. snf tarm alanlarnn sanayi ve enerji için heba edildii, bunun doru olmad belirtildi.

Jeotermal firmalarnn kurallara uymadklarn, insan sal, tarm alanlar ve topraklara zarar veren jeotermal sularnn çkarldktan sonra reenjeksiyon yerine, çeitli yollarla Büyük Menderes Nehri_ne akttklar ve bu jeotermal sularn sulama yoluyla Türkiye_nin en verimli topraklarnn bulunduu Menderes Havzas_nda kirlilie sebep olduu belirtildi. Jeotermal sularn brakld topraklarn çoraklatn, ürünlerin kurduunu veya verimin ciddi olumsuz etkilendiini belirten Prof. Dr. Mustafa Bolca, jeotermal sularnn kanallara veya tarm alanlarna salverilmesi sonucu Menderes Havzas_nn çoraklamasnn kaçnlmaz olduunu, insanlarn enerjisiz yaayabileceini ama gdasz yaayamayacana dikkat çekerek, enerji için verimli tarm arazilerinin heba edilmesinin önüne geçilmesini istedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..