milivolt electronics world news Doktorlarn_yardan_fazlas_hasta-didimhaber.net
14-01-2015

Doktorlarn yardan fazlas hasta

Doktorlarn_yardan_fazlas_hasta

Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, 325 doktor arasnda yaptklar aratrma sonucunda yüzde 51_inin hasta olduunun ortaya çktn, psikiyatrik rahatszl olmayan doktor ise bulunmadn söyledi. Doktorlarn yüzde 68_inin mutsuz olduunu ve gelecek kaygs tadn belirten Aydn, “Yani biz vatandalarmzn ve kendi salmzn endiesindeyiz. Biz de bu ülkede yayoruz, bu salk sisteminden biz de salk hizmeti alyoruz. Salk sistemimizin iyi olmas, vatandalarmz gibi bizim için de çok önemli, bizim mücadelemiz bu yönde. Salk çalanlar da gerçekten ciddi anlamda ypranmtr ve bu younluktan, daha da kötüsü hekimler geçim derdinden ya da i younluundan dolay kendi salklarn göremez hale gelmiler, kendi salklarna kör hale gelmiler. Doktorlar da hasta ama kötü olan bu aslnda. Umursamazlk m diyelim, görmezlik mi diyelim, öteleme mi diyelim, ne dersen de hekimler kendi salklarn göremez hale gelmiler.” eklinde konutu.

Aratrmada, doktorlarn ayr bir tuvaleti ve odalar olmadn da gördüklerini belirten Oda Bakan Aydn, salkta dönüümün hekimleri de hasta hale getirdiini söyledi. Doktorlarn hem bedeni hem de ruhi olarak salk problemi yaadn kaydeden Aydn, “Problemler, salkçlarn verdii salk hizmetlerine de ister istemez yansmakta. En ac olan da maalesef salk çalanlarnn pek çounun gelecekten umutlar da yok. Doktorlarn bu durumu, salk hizmetinin kalitesine olumsuz yansmakta. Vatandalar, daha kalitesiz salk hizmeti almakta. Salk çalanlar da bedensel olarak kendi salklarn öteleyerek salk hizmeti vermektedir. Kanser hastas olduu halde çalmak zorunda olan hekim arkadalarmz var ki bu, çok ciddi ekilde sorgulanmas gereken bir durum. Hekimler, ülkemizdeki dier vatandalarmz gibi gelecek güvencesi olmadan hem salk hem de ekonomik olarak çalmak durumundalar. Türkiye_deki salk çalanlar, salkta dönüümün bedelini bedensel ve ruhsal salklarn kaybederek ödeme durumundalar. Bizim artk bu bedeli ödeme ve tama durumumuz kalmamtr. Bitme, tükenme noktasndayz. Meslektalarmzla konumak, hal hatr sormak istiyoruz ama o ortamlar bize salayacak bir ortam da yok.” dedi.

Salk çalanlarnn dile getirdikleri skntlarn, Salk Bakanl tarafndan siyasi veya deiik gerekçelerle dikkate alnmadn idda eden Metin Aydn, "Keke Salk Bakanl bizi dinlese, sorunlarmz iletsek, çözüm aamasnda beraber, kol kola, hem kendi admza hem de ülkemizin salk ortamnn daha iyi noktaya gelmesi konusunda bir ortam olusa ama maalesef o iliki ya da diyalou u ya da bu ekilde salayamyoruz. Beraber olamaya varz ama bizim bu ekilde ilettiimiz sorunlar ya da eletiriler, farkl bir ekilde ya da siyasi bir söylemmi gibi alglanp dikkate alnmayabiliyor veya görmezlikten gelinebiliyor. Yani biz vatandalarmzn ve kendi salmzn endiesindeyiz." diye konutu.

Salk çalanlarnn durumu ve mevcut durumlarla ilgili bir yaptklar çalmayla ilgili de bilgi veren Aydn Tabip Odas Bakan, unlar kaydetti: “Bu çalmaya 325 hekim arkada katld. Çkan sonuç itibariyle baktmzda, çalan hekimlerin yüzde 51_inin ciddi anlamda bir salk problemi olduunu tespit ettik. Dahiliye, kardiyoloji, endokrin, psikiyatri, göz, beyin cerrahisi, ortopedi, gastroenteroloji, fizik tedavisi hastalklar var. Bu hekim arkadalar, hastalklar olasna ramen mevcut salk ortamnda kendi geçimlerini, günlük yaantlarn devam ettirebilmek için de çalmak durumda kalyorlar. Yine anketimizde, hekimlerin yüzde 62_sinin mutsuz olduunu tespit ettik. Bu hekim arkadalarmzn gelecekle ilgili umutsuzluu da yüzde 96 orannda. Hekimlerin yüzde 68_i mevcut salk ortamlarnn kötü olduunu tespit etti, yüzde 90_ da gelecek salk ortamnn daha kötü olacan belirtti.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..