milivolt electronics world news Liselerde_kursa_giden_renci_kalmad-didimhaber.net
14-01-2015

Liselerde kursa giden renci kalmad

Liselerde_kursa_giden_renci_kalmad

Aktif Eitimciler Sendikas (Aktif Eitim-Sen) Aydn ube Bakan Ömer Küçükgüldal, dersaneleri kapatma kararndan sonra Milli Eitim Bakanl_nn okullarda örencilere verdii kurslarn, kat üzerinde devam ettiini söyledi. Dersanelerin snav sistemi olduu müddetçe ihtiyaç olduunu, bunu bilen devletin kendisinin dersanecilik yapmaya kalktn fakat gereken ilgiyi görmediini belirten Küçükgüldal, bu kurslar veren öretmenlere ödenecek ücretin dahi belirlenemediini ifade etti.

Aktif Eitim-Sen ube Bakan Küçükgüldal, “Öretmenler, bu artlar altnda kurslara katlmak istemediler fakat okul müdürlerinin srar ve ricasyla eitim ve öretim amaçl olarak bu kurslar açld. Kursun açlabilmesi için 10 örenci gerekiyor. Bu 10 örenci balangçta saland, imzalar alnd, kurslar balad fakat örenciler, kurslardan bekledikleri verimi alamadklarn görünce kursu terketmeye baladlar. Bir ekilde bakanln bu dersaneleri kapattndan dolay, _Bu aç nasl kapatacaz? te kurs yapyoruz._ diye göstermek için bir ekilde yukardan gelen telkinlerle bu kurslarn devam ediyormu gibi gösterildiini biz biliyoruz. Devam ediyor mu? Liselerde kurslar fiili olarak bitti. Resmi olarak devam etse de fiili olarak, kat üzerinde kurs devam ediyor görünüyor.” dedi.

Konuyla ilgili olarak Milli Eitim Bakanl_na baz sorular yönelttiklerini ancak cevap alamadklarn belirten Ömer Küçükgüldal, “Hani dersanelere gerek yoktu? Hani dersanelerde çocuklarmzn ve gençlerimizin yar at gibi youn bir programa tâbi tutulmas doru deildi? Hani gençlerimiz, dersanelere ayracaklar vakitlerini sanat spor ve buna benzer sosyal etkinliklere ayracaklard? Sonra ne deiti ki devlet eliyle dersanecilik yaplamaya kalkld? Dersanecilik kötü idiyse devlet eliyle dersanecilik yapmak nereden icap etti? Görünen o ki snav var odluu müddetçe ihtiyaç olan dersaneler, bugün devlet eliyle yaplmaya çallmaktadr. Örenciler ve öretmenler, açlan bu kurslara beklenen ilgiyi göstermeyerek kurslara katlmad. Kaydn yaptran örencilerin birçou da bekledii eitimi bulamaynca kurstan vazgeçti. Devlet eliyle açlan bu dersaneler de istenen rabeti görmedi, adeta bebek ölü dodu.” ifadelerini kulland.

Okullardaki kurslar veren öretmenlerin de kendilerine zaman ayramadn söyleyen Küçükgüldal, “Öretmeninizin saat 15.15_te dersi bitiyor, 16.00_da kurs balyor. Bu kurslar, akam sekiz dokuza kadar devam ediyor. Öretmen bu saatten sonra ne zaman evine gidecek, ne zaman dinlenecek ve ertesi günü sabah sekizdeki dersine nasl balayacak? Yl ortasna geldik, halen bu kurslar veren öretmenlere verilecek ek ders ücreti belirsizliini koruyor. Türkiye_de 9 milyon örenci var, bunlardan sadece 2 milyonunun kayt yaptrdn biliyoruz. Bunca kayt yaptramayan örenciler, hayatn etkileyecek olan bu snavlara nasl hazrlanacak? Bulunduumuz il Türkiye_nin en bats, hava saat 17.00_de kararmaktadr. Gece saatlerine kadar devam eden kurslarda öretmen ve örencilerin güvenlii nasl salanacak? Her dorunun destekçisi olduumuz gibi yaplan her yanla da hakszla da sessiz kalmadk, kalmayacaz. Görünen o ki, _dersanecilik yaplacaksa onu ben yaparm_ zihniyetiyle adm atan hükümet ve bakanlk TEOG, Fatih projesi, 4+4+4 düzenlemesi, hukuksuz ve yanl idareci atamalar ve daha baka birçok konuda olduu gibi bu konuyu da _ben yaptm oldu_ mantyla hayata geçirdiini zannederken içinden çklmaz hale getirmi ve birilerinin kiisel hrs ve heveslerinin bedelini, yine millet ve özellikle günahsz gençlere ödetmeye balamtr. Paydalarn görülerine deer vermeden, insanmzn enerjisini bu tip projelerle heba etmeyin. Eitimin gerçek sorunlarn çözmek için hep birlikte mücadele edelim. Akln yolu birdir. Brakn eitim kurumlarn kapatmay, mevcut eitim yuvalarna yenilerini ekleyerek, nasl daha verimli kullanacamz düünelim. nsanlara çok çocuk sahibi olmalar tavsiye ediliyor. Bugün Avrupa_nn genç nüfusu bizim ülkemizdedir. Gelin, sorumlular olarak bu güzide topluunun üzerimize yükledii ve onlarn görevini bihakkn yapabilmesi için en müsait koullar nasl oluturacamzn hesabn yapalm.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..