milivolt electronics world news Dantay_odalarn_baypas_edilmesine_dur_dedi-didimhaber.net
20-01-2015

Dantay odalarn baypas edilmesine dur dedi

Dantay_odalarn_baypas_edilmesine_dur_dedi

Dantay 10. Dairesi_nde, gda firmalarnda denetim yapacak mühendislerin, odaya kaydolma ve belge gösterme zorunluluunu ortadan kaldran yönetmeliin iptali için yürütmeyi durdurma davas açan Aydn Veteriner Hekimler Odas kazand. Meslektalarnn haklarn ve insanlarn saln korumak adna böyle bir dava açtklarn belirten Oda Bakan Atilla Muharrem Uçmaklolu, “Artk vatandalarmzn gda tüketimindeki güvenlikleri daha iyi salanacak.” dedi.

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl_nn 07.01.2014 Tarih ve 28875 Sayl Resmî Gazete_de yaymlanarak yürürlüe giren, Gda letmelerinin Kayt ve Onay lemlerine Dair Yönetmelikte Deiiklik Yaplmas Hakknda Yönetmelik_in 4. ve 5. maddelerinin iptali ve yürütmenin durdurulmas için dava açan Aydn Veteriner Hekimler Odas, davay ksmen kazand. Gda üretim iletmelerinde görev yapacak veteriner, ziraat ve gda mühendislerinin, ilgili yönetmelik çkmadan önce oda kaytlar ve sözleme artlarnn belirlenmesinde odalarn etkili olduunu ve bu ekilde gda denetimleri ve meslektalarnn haklarnn korunmasnn salandn söyleyen Uçmaklolu, veterinerlerin oda kayd ve denetim zorunluluunun, iletmelere ek yük getirdii gerekçesiyle deitirilmek istendiini söyledi. Gda üretimi yaplan yerlerde oda etkinlii olmazsa kaçak ve diplomasz çalma ortam doacan ve halk saln dorudan etkileyen gdalarn halk sal açsndan en üst boyutlara çkarak ciddi tehdit oluturacana inandklar için bu davay açtklarn belirten Uçmaklolu, "Daha önceden iletmelerde görev yapacak mühendisler için oda kayd, i sözlemesi ve odadan izin belgesi isteniyordu. artlar uyuyorsa belge veriyorduk. Tarm Gda ve Hayvanclk Bakanl, bu yönetmelikle bunu kaldrd, odalar baypas etti. letmelere, _Beyan üzerine çaltrabilirsiniz_ dendi. Beyana dayal olunca da iletmeler çaltrmyorlard. letmeler, mühendislerden veya odadan bu kiinin bu meslei yapp yapmadna dair belge istemiyordu. Kimlik numaras ile ilem yaplyordu. Bu da sahte diploma ile hileli iler yapmann önünü açyordu. Biz halk sal ve meslektalarmzn haklarnn korunmas için yürütmeyi durdurma davas açtk. Dantay 10. Dairesi, ilgili tüm yönetmelii deil ancak halkmzn sal ve bizim için çok önemli olan ilgili yönetmelik hakknda yürütmeyi durdurma karar verdi. Biz doru olann bu olduuna inanyoruz.” dedi.

letmelere getirilen kolayln gerekçesinin, mühendislerin çalma artlarnn iletmelere yük olarak görülmesi olarak kendilerine aktarldn ancak halk salnn ve meslektalarnn haklarnn korunmas için gerekli olduunu belirten Uçmaklolu, “Bizim, meslektalarmzn hangi artlarda ve nerelerde çaltklarn bilmemiz gerekir. Onlarn haklarn korumak adna bu önemli. Ayn zamanda buralarda denetim yapacak olan mühendislere kar oda olarak yaptrmmz olduu için gda denetimleri daha ciddi yaplacak. Mesleinin gereini yerine getirmeyenlere gerekli müeyyidelerin uygulanmas lazm, yoksa halk sal çok ciddi tehlike altna girer. Mesleinin artlarn yerine getirmeyenleri, gerekirse meslekten men etme yetkimizi de kullanmalyz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..