milivolt electronics world news Koruma_altndaki_tepeli_pelikan_l_olarak_bulundu-didimhaber.net
22-01-2015

Koruma altndaki tepeli pelikan l olarak bulundu

Koruma_altndaki_tepeli_pelikan_l_olarak_bulundu

Milli Park alan olan Bafa Gölü-nde nesli tükenmekte olan ve koruma altna alnan tepeli pelikan, kaçak avclar tarafndan vuruldu. Kanat açkl üç metreyi bulan pelikan vuranlar ise bulunamad. Öldürülen tepeli pelikann içi doldurularak Doa Koruma Merkezi-nde sergilenecek.

Edinilen bilgiye göre Ekosistemi Koruma ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) üyeleri, Bafa Gölü-nde yaptklar gezide tepeli pelikann ölüsüyle karlat. Vurularak öldürüldüü belirlenen pelikan vuranlarn bulunmas için yetkililer çalma balatt.

Kaçak avclar koruma altnda olan Tepeli Pelikan vurdular 

EKODOSD Bakan Bahattin Sürücü, Bafa Gölü-ndeki yaptklar gezi srasnda yaklak 3 metre kanat açkl ve 10 kilo arlnda olan pelikann ölüsünü bulduklarn söyledi. Sürücü, "Tepeli pelikanlar, doa koruma için bayrak tür saylan nadir bir tür olup bu tür üzerine yaplacak her türlü koruma çalmalar ülkemizin uluslararas ölçekte saygnlk kazandracaktr. Yöre insanlar arasnda Tepeli pelikanlarn çok sevildii, hatta yerel balkçlar tarafndan alarndan çkan küçük balklarn verildii bilinmektedir. Ne yazk ki seyrek de olsa bu tür üzücü olaylarla da karlalmaktadr. Koruma çalmalarna mutlaka avclar da destek vermelidir. Bilinçsiz ve kötü niyetli avlanmann önüne geçilmelidir. Tepeli pelikanlarn dünyada korunmas için Türkiye-deki artlar ve koruma çalmalar çok önemlidir. Ülkemizdeki en önemli üreme alanlarndan biri olan Büyük Menderes Deltas-ndaki pelikanlarn beslenme alanlarnn banda Bafa Gölü gelmektedir. Hem bu kular hem de onlarn yaam alanlar olan sulak alanlar, Orman ve Su leri Bakanl, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve özellikle burada yaayan yöre insanlarnn ibirliiyle korunmas gerekir. Nasl ki panda dünyada nadir bir tür ise, kular arasnda da tepeli pelikanlar nadir bir türdür. Dünyada bu harika güzellikteki nadir kuu görmek isteyen binlerce insan bulunmaktadr. Onlar korumak ve nesillerini çoaltmak hepimizin görevi olmaldr. O nedenle bu tür projelerin mutlaka desteklenmesi gerekir.” dedi.

Nesli tehlike altnda ve tamamen koruma altnda olan bir türün vurulmasna çok üzüldüklerini belirten Orman ve Su leri Bakanl 4. Bölge Aydn l ube Müdürü Nihat Andaç ise ekiplerin özellikle hassas olan alanlarda gece gündüz koruma çalmalar için denetimlerini yaptklarn ve gelen her ihbarn en hzl ekilde deerlendirildiini söyledi. Andaç, “Vurulan pelikan tahnit yaptrarak Doa Koruma Merkezi-nde sergileyip, özellikle eitim kurumundaki örencilerin bu nadir tür hakknda bilgilenmeleri ve koruma duyarlln kazanmalarn salamak istiyoruz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..