milivolt electronics world news Tama_suyla_yayorlar-didimhaber.net
23-01-2015

Tama suyla yayorlar

Tama_suyla_yayorlar

Türkiye-nin dousu k artlar ve elektrik borcu yüzünden susuzluk çekerken en batda yer alan illerden birisi olan Aydn-da da susuzluk çeken yerler var. Yllardr kullandklar içme suyu arsenikli çkan mahalle sakinleri, sularn baka yerden tayarak getiriyor. 40 haneli ve yaklak 200 nüfuslu Palamut Mahallesi-nde oturanlar, her gün ellerinde plastik bidonlarla ba mahalledeki bir çemeden içme suyu tamak zorunda.

Tama suyla yayorlar

ncirliova ilçesi Palamut Mahallesi-nde yaayanlar, evlerinde ebekesi olmasna ramen içme sularn tama suyla karlyor. Evlerindeki suyu 10 yldan fazla içme suyu ve dier ihtiyaçlar için kullanan mahalle sakinlerinin çemeleri, tahlilde arsenik çkmas üzerine mühürlenmek istenmi. Yetkililere bu suyu içme suyu olarak kullanmayacaklarna dair imza vererek çemelerinin kapanmasn önlemiler. Sözlerinde duran vatandalar, bu sefer de içme suyu skntsyla kar karya. Evlerindeki çemelerden akan suyu içemeyen köylüler, tama suyla ihtiyaçlarn karlyor. Çoluk çocuk su sras bekleyen Palamut sakinlerinin en büyük istei, evlerindeki çemelerden de temiz su akmas.

Palamut Mahallesi Muhtar Özcan Özer, “Biz bu suyu 11 yl içtik. 11 yl sonra, -Suyunuz arsenikli, zehirli, içilemez.- dediler. Akama kadar tarlada çalyoruz, akam da su doldurmaya geliyoruz. Buna çözüm bulunmasn istiyoruz. Köylü milletin efendisi diyorlar ama köylünün hali belli. Bir yerde reziliz. Biz bu suyu 11 yl içtik, sonra -Bu su içilemez- raporu gelince köydeki çemeleri mühürleyeceklerdi. Bizim de baka suyumuz olmad için, -Bu suyu içmede kullanmayacaz- diye imza topladk. Evimizdeki akan sular içemiyoruz. çme suyunu tama ile götürüyoruz. Yazn su çilesi daha çok çekiyoruz. Tama su ile yayoruz. Böbrek ve kanser hastalklar çoald köyümüzde son bir iki yldr. Köy 40 hane, 20 hanesinde kanser hastal var. Hastaln artmas da bizi korkutuyor. Biz içme suyu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Yetkililerin bizi duymasn ve bu soruna çare bulmalar bekliyoruz. Küçük çocuklarmz var. Biz evdeki çemelerden su içmiyoruz ama ufak çocuklar biz görmeden içiyorlar. Bu su çocuklarmz, geleceimiz için hastalk riski tayor. 21. yüzylda Türkiye-nin en batsnda susuzluk çekiyoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..