milivolt electronics world news Alevi_Kltr_Dernekleri_Bakan_Demir:_ocuklarmz_katledilirken_niye_yas_ilan_etmedin?-didimhaber.net
24-01-2015

Alevi Kltr Dernekleri Bakan Demir: ocuklarmz katledilirken niye yas ilan etmedin?

Alevi_Kltr_Dernekleri_Bakan_Demir:_ocuklarmz_katledilirken_niye_yas_ilan_etmedin?

Alevi Kültür Dernekleri Genel Bakan Doan Demir, hayatn kaybeden Suudi Arabistan Kral Abdullah Bin Abdulaziz Al Suud için Türkiye_de bir günlük yas ilan edilmesine tepki gösterdi. Demir, "Türkiye_de bir günlük yas ilan etmi. Adama sormazlar m vicdansz; sen 16 yanda Berkin Elvan ölürken anasn yuhalatmadn m? Sen, Ali smail Korkmaz tekmelerle öldürülürken bunlar teröristtir demedin mi? Peki bu çocuklarmz katledilirken neredeydin? Niye bir günlük yas ilan etmedin? Brak yas ilan etmeyi analarn niye yuhalattn?" dedi.

Aydn_da, Alevi Kültür Dernekleri tarafndan _Alevi Güç Birlii Gecesi_ düzenlendi. Geceye, Alevi dernek bakanlarnn yan sra CHP_li baz milletvekilleri de katld.

Akarsu Park_ta düzenlenen gecede bir konuma yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Bakan Doan Demir, Türkiye_de Alevilerin hala kendilerini ifade etmeye çaltklarn söyledi. Alevilerin, bu ülkenin temel talarndan biri olduunu belirten Demir, Alevilerin oluturduu güç birliinin herhangi bir siyasi partiye kar oluturulmu bir birlik olmadn belirtti. Demir, “Bu güç birlii sadece Aydn_da da oluturulmuyor. Bu güç birlii Türkiye_nin birçok bölgesinde oluturulan Alevi toplumunun kendi içerisindeki hiyerarik yapsn, disiplini salamak, topluma hizmet etmek için oluturulan katk amaçl kuruldur. Bizim derdimiz siyasiler deil. Bizim hiçbir siyasi partiyle derdimiz yok. Oy verdiimiz ya da vermediimiz herhangi bir siyasi parti olabilir. Tek derdimiz bizi yok saymasnlar, bizi olduumuz gibi kabul etsinler. Her eyden önce anlamak istemiyorlarsa bile ötekiletirmesinler. Baka bir ey istemiyoruz. Ne halleri varsa görsünler. Dedelerimizin cemevlerinde anlattklarn anlattlar. Sevgiden, hogörüden, bartan bahsettiler. Evet biz öyle insanlarz. Ama artk bir yanamza vurana öbür yanamz çevirecek durumda da deiliz. Herkes de haddini bilecek.” eklinde konutu.

Alevilerin cemevleri için belediyelere ihtiyac olmadn belirten Doan Demir, “Biz, analarmzn, baclarmzn, örencilerin harçlklarndan biriktirdikleri paralarla cemevleri yapmak zorundayz. Bu devlet elbette bize hizmet edecek. Ama etmiyorsa brakn. Dedelerimizi, inanç önderlerimizi hiçbir belediyenin kapsnda bekletmeyin. Buna ihtiyaç da yoktur. Brakn biz evlerimizde cem yapmay da biliriz. Biz Anadolu_da hala evlerimizde cem yapyoruz. O cemler daha iyidir. Çünkü cemevleri kent kültürüyle birlikte Alevilerin oluturduu topluluklarn birçounda bu i cemden ziyada kültürel bir eye dönümeye balad. Folklorist bir hal almaya balad. O yüzden kendi özümüzle, kendi paramzla, kendi harçlklarmza yaptmz cemevleri daha mukadderdir. Bizim için daha kutsaldr. Devlet o statüyü kabul etmese bile biz orada cem yapmaya devam edeceiz. Bence siz de öyle bakn. Yarn siz, Alevileri kaybettiiniz zaman kimseyi bulamayacaksnz. Çünkü bu ülkede her geçen gün insanlar yok saylyor. Aleviler her eye ramen inancndan, modern yaantsndan taviz vermiyor. Her eye ramen inadna yaamaya çalyor.” ifadelerini kulland.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan ve Babakan_nn, ölen Kral Abdullah için bir günlük yas ilan etmelerini de eletiren Demir, “Türkiye_de bir günlük yas ilan etmi. E, be adama sormazlar m vicdansz; sen 16 yanda Berkin Elvan ölürken anasn yuhalatmadn m? Sen, Ali smail Korkmaz tekmelerle öldürülürken bunlar teröristtir demedin mi? Sen ne istiyorsun bu toplumdan? Adama vicdan sorarlar, ahlak sorarlar. Bir günlük yas ilan etmi. Peki bu çocuklarmz katledilirken neredeydin? Niye bir günlük yas ilan etmedin? Brak yas ilan etmeyi analarn niye yuhalattn? Hiç olmazsa bir geçmi olsun, banz sa olsun deseydin. Sen deil miydin Klçdarolu_nu kimliinden dolay yuhalatan. E yazktr. Ama bir eyi çok iyi ayrt etmemiz lazm. Zaman zaman yerel yönetimlerde AKP_li, CHP_li ya da MHP_li hiç fark etmiyor. Alevi toplumun deer yarglarn, yaamn, inancn yok saymayan, sahip çkan herkes bizim dostumuzdur. Partisi hiç önemli deil. Ama baz arkadalarmz tabuymu gibi herhangi bir siyasi partiye yapp _aman ha laf söylemeyin_ diyorlar. Biz artk söyleyeceiz.” dedi.

Geceye CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Aydn milletvekilleri Osman Aydn, Metin Lütfi Baydar ve Aydn Alevi Güç Birlii üyeleri katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..