milivolt electronics world news Benin_Cumhurbakan_Yayi:_Pamuumuzu_gelitirmek_iin_ibirlii_yapalm-didimhaber.net
16-12-2013

Benin Cumhurbakan Yayi: Pamuumuzu gelitirmek iin ibirlii yapalm

Benin_Cumhurbakan_Yayi:_Pamuumuzu_gelitirmek_iin_ibirlii_yapalm


OSMAN AKÇAY | AYDIN - 14.12.2013 10:35


Benin Cumhurbakan Thomas Boni Yayi, bakanlar, bürokratlar ve mühendisleriyle birlikte Aydn'dan Nazilli ilçesi Pamuk Aratrma stasyonu'nda incelemelerde bulundu. Ülkesinin ekonomisinin pamua dayal olduunu, bu yüzden çok önem verdiklerini belirten Yayi, “Bizim ülkemizde de pamuk aratrma istasyonu kurmanz istiyorum. Sizin pamukta yakaladnz baary bizim de yakalamamz gerekiyor. Bunun için de pamuk üretimi ve aratrmasndaki ibirliimizi daha ileriye götürmemiz lazm.” dedi.

Türkiye ekonomisinin dünyann 16., Avrupa’nn 6. büyüü olmasnn kendisini mutlu ettiini belirten Cumhurbakan Yayi, Nazilli Pamuk Aratrma stasyonu'ndaki sunumdan sonra tesisi gezdi. Türkiye’nin pamuktaki baarsn överek, Benin ekonomisi için motor görevi gören pamuun orada da gelitirilmesi için iki ülke arasndaki aratrma çalmalarnn arttrlmasn istedi. Ülkesinin geni topraklar ve yeterli su potansiyeline sahip olduunu vurgulayarak, “Pamukta saladnz yüksek verimden dolay sizi kutluyorum. Ülkenizde pamuk üretiminin yüksek olmas güzel. Bizim ülkemiz Benin'de, pamuk üretimi çok hassas önemli bir konu. En önemli ürünümüz, ülke ekonomisinin motoru. Bu diyaloglar, bizim üretimimize faydal olacak. Pamuk konusunda Benin'de aratrma enstitüsü kurmanz istiyorum. En önemli avantajmz, çok geni ve güzel arazilerimiz var, su potansiyelimiz iyi ama elle tarm yaplyor. Bu ibirlii iyi ama daha da ileri gitmemiz gerekiyor. Sizin nasl baardnz bizim de örenmemiz ve baarmamz gerekiyor.” eklinde konutu.

Benin'le yaplan çalmalar hakknda bilgi veren Nazilli Pamuk Aratrma stasyon Müdürü Sadettin Öztürk ise Türkiye'de dönümde 400–600 kg. olan pamuk rekoltesinin, Benin’de 100 kg.'n altnda olduunu, her iki ülke mühendislerinin çalmasyla verimi arttrmay hedeflediklerini söyledi. Öztürk, “TKA’nn katklaryla bu çalmalar yaplyor. Pamuk veriminin yükseltilmesinin yannda, tarm aleti destei de salyoruz. Bu çalmamz davam edecek. Amacmz, Benin’in pamuk verimini arttrmak.” dedi.

ki ülke arasndaki diyalogdan mutlu olduklarn belirten Aydn Valisi Erol Ayyldz da Cumhurbakan Thomas Boni Yayi’ye, pamuk toplayan köylü kadnlarn tasvir edildii bir tablo, Yayi ise ülkesinde kadnlarn dokuduu pamuk kumalar hediye etti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..