milivolt electronics world news Davutolu_Ankara-dakini_kaptrd,_zmir-e_yeni_bir_Babakanlk_ama_abasnda-didimhaber.net
01-02-2015

Davutolu Ankara-dakini kaptrd, zmir-e yeni bir Babakanlk ama abasnda

Davutolu_Ankara-dakini_kaptrd,_zmir-e_yeni_bir_Babakanlk_ama_abasnda

Aydn-n Kuadas ilçesinde akademisyen ve partililerle toplant yapan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu-nun toplantsyla ilgili açklama yapan CHP Genel Bakan Yardmcs Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan-n miting düzenlemesini eletirdi. Bu mitinglerle Cumhurbakan-nn hükümetin haklarna tecavüz ettiini ifade eden Bülent Tezcan, Babakan Davutolu-nun zmir-e ofis açma açklamasn da "Ankara-daki Babakanla Cumhurbakan fiilen el koymu durumda. Onun için de Babakan herhalde zmir-de çocuk bahçesi açma çabas içerisinde. Ankara-daki Babakanl kaptrnca zmir-de yeni bir Babakanlk alan açma çabasnda." dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu-nun toplantsyla ilgili açklama yapan Tezcan, "Akademisyenlerle, genel olarak bütün bir süreci deerlendiriyoruz. Siyasetle ilgili, seçimle ilgili algyla ilgili, seçmenle ilgili teknik bir çalma. Çalma devam ediyor. Önümüzdeki döneme ilikin teknik bilimsel bir çalma yürütüyoruz. Verimli bir çalma. Kemal Klçdarolu-nun yararlandn biliyorum. Toplant aktif bir ekilde geçiyor." ifadesini kulland. Gündemle ilgili de açklamalarda bulunan CHP Genel Bakan Yardmcs Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, Babakan Ahmet Davutolu-nun zmir-e Babakanlk ofisi açma yönündeki açklamalarn, ar dille eletirdi. Tezcan, unlar söyledi: "Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan Babakan-n bütün yetkilerini kulland için Ankara-daki babakanla Cumhurbakan fiilen el koymu durumda. Onun için de Babakan herhalde zmir-de çocuk bahçesi açma çabas içerisinde. Ankara-daki Babakanl kaptrnca zmir-de yeni bir Babakanlk alan açma çabasnda. Bunlarn hepsi garip. Bunlarn hepsi Türkiye-nin Anayasal sistemi ve düzeniyle izah edilebilecek bir ey deil. Gerçekten çalmak için açyorsa istedii yerde açabilir ama asl problem Babakanl temsil edemeyen bir Babakan var ne yazk ki. Fiilen Cumhurbakan u anda Babakanlk görevini yapyor."

-ERDOAN-IN ÇOCUKLARI DOKUNULMAZLIK ZIRHI ÇN SYASETE GRECEK-

Seçimlerde Cumhurbakan Erdoan-n çocuklarnn AK Parti-den siyasete girecei yönündeki açklamalar da deerlendiren Tezcan, "12-25 Aralk soruturmalarndan sonra bir dokunulmazlk ihtiyac olduu kesin Sümeyye Erdoan-n hatta Bilal Erdoan-n. Önümüzdeki dönem ona dönük bir ön planlama düünüyor olabilirler." eklinde konutu.

-ERDOAN SYASETN MERKEZNDE OLMAK STYOR-

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan-n mitingleriyle ilgili de konuan Tezcan, u eletirilerde bulundu: "Sayn Recep Tayyip Erdoan sfat Cumhurbakan olmakla beraber, Anayasa-da tarif edilen Cumhurbakanl sfatna yakan tutum ve davranlar içerisinde deil. Cumhurbakanl seçimleri bittikten sonra artk bizim muhatabmz Babakan-dr, hükümettir. Çünkü siyasi sorumluluk onun üzerindedir, yetki Babakan-dadr. Cumhurbakan son dönemlerde srarl bir ekilde hükümetin yetkilerine tecavüz etmede kararl. Hükümetin yetkilerine tecavüz ederken Babakandan ve hükümetten kendi yetkilerini koruma konusunda srarl ve doru bir duru göremiyoruz ne yazk ki. Cumhurbakan bununla da yetinmedi; iki gündür Ana Muhalefet ve muhalefet partilerine de mitinglerde meydanlarda satamaya balad. Görüen u ki Recep Tayyip Erdoan siyasetin merkezinde durma konusunda bir srar ve kararllk içerisinde olacak. Orada kaçak saraydan saa sola her yere satama konusunda bir kararllk içerisinde olduunu görüyoruz. Bizim arzumuz Cumhurbakanl makamnn bu tartmalarn dnda tutulmasdr. Devletin ciddiyeti, Anayasal düzenin salkl yürümesi, parlamenter demokrasinin salkl yürümesi açsndan Cumhurbakanl makamnn tartma d olmasdr. Ancak Sayn Cumhurbakan srarl bir ekilde meydanlardan iktidar partisi AKP-ye oy isteyecek bu tutumunu devam ettirir ise ve Cumhurbakan srarl bir ekilde bir parti lideri gibi davranmaya devam ederse, mutlaka kendisi siyasetin merkezinde olmay tercih ettiinden gerekli cevab alacaktr. Ama biz srarla Cumhurbakanl makamnn hala bu tartmalarn dnda kalmas konusunda sorumlu davran herkesten bekliyoruz."

Seçim barajnn kaldrlmas veya en azndan yüzde 3-e indirilmesi gerektiini de dile getiren Tezcan, "Siyasette seçimlere getirilmi baraj, demokrasiye getirilmi barajdr. Biz srarla barajn kaldrlmasn, en azndan makul bir seviyeye çekilmesini, öncelikle kaldrlmasn, sfr barajn olmasn savunuyoruz. Bu konuda 5 tane kanun teklifi verdik. Yüzde üçe inebilir, sfra inebilir ama Türkiye-de 12 Eylül rejiminin kalnts olan bu seçim sistemi ile, barajl seçimle Türkiye gelecekte, doru demokratik bir çizge siyaset yapma imkan ne yakalayamyor." ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..