milivolt electronics world news 23_yllk_doktora_Cumhurbakan_na_hakaretten_soruturma_ald-didimhaber.net
03-02-2015

23 yllk doktora Cumhurbakan na hakaretten soruturma ald

23_yllk_doktora_Cumhurbakan_na_hakaretten_soruturma_ald

Türkiye Halk Sal Kurumu Bakanl, Aydn Efeler ilçesi Dalama Aile Sal Merkezinde (ASM) görev yapan 23 yllk Dr. Bilgin Çiftçi-ye sosyal medyadaki paylat fotoraftan dolay devlet büyüklerine hakaretten devlet memurluundan çkarlmas için idari ve adli soruturma balatld. Sosyal medyadaki paylam bir kii tarafndan ikayet edilen Dr. Bilgin Çiftçi hakknda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan-n photoshoplu fotorafn paylat için soruturtma açld örenildi. Dr. Bilgin Çiftçi bu paylamn daha sonra sosyal medyadaki hesabndan sildi.

Aydn-da görev yapan Dr. Bilgin Çiftçi-ye Türkiye Halk Sal Kurumu Bakanl tarafndan devlet büyüklerine hakaretten devlet memurluundan çkarlmas için dava açld. Ayn konuda Aydn l Halk Sal Müdürlüü tarafndan da açlan idari soruturmada Dr. Bilgin Çetin-e 20 puan ceza kesilecei belirtildi.

Dr. Bilgin Çiftçi-y açlan soruturmayla ilgili basn açklamas yapan Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, Aydn Dalaman ASM-de çalan Dr. Bilgin Çiftçi-nin yaklak 6 ay kadar önce bu toplumsal olaylara kar hassasiyet gösteren bir arkada tarafndan kendisine iletilen bir görsel paylam Facebook sayfasnda paylamas sonras yaananlar anlatt. Aydn, bu paylamda dönemin dabakan u anki Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Yüzüklerin Efendisi filminde bir karakter olan Columle-in aknlk, hayret ve yemek yeme olaylarn gösteren üç fotorafn yan yana gösterildiini ve bu paylam Dr. Bilgin Çiftçi-nin sayfasnda gören bir takipçisinin Cumhurbakan-na hakaret edildii iddiasyla Aydn Halk Sal Müdürlüüne, Aydn Emniyetine ve Türkiye Halk Sal Kurumu Bakanlna ikayette bulunduunu kaydetti.

Türkiye Halk Sal Kurumu Bakanlnn kendisine iletilen ikayeti ciddiye alarak Dr. Bilgin Çiftçi hakknda 657 sayl Devlet Memurlar Kanunu 125.madde E bendi (b) fkrasnda belirtilen -Yasaklanm her türlü yayn veya siyasi veya ideolojik amaçl bildiri, afi, pankart, bant ve benzer birini basmas, çoaltmak, datmak ve bunlar kurumlarn herhangi bir yerine asmak ve tehir etmek- fiili gereince Devlet Memurluundan Çkarlma cezas ile cezalandrlmasn teklif ederek soruturma balattn belirten Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, "Türkiye Halk Sal Kurumu, iddiasnda, Yüzüklerin Efendisi filminde bir Hobit olan Columle karakterinin fiziki özelliklerine, çkard seslere, yedii yemek cinsi ve ekline, yaad maaralara atfta bulunup yorum getirmi, Sayn Cumhurbakan ile bu film karakterinin yan yana fotoraflarnn gösterilmesini Sayn Cumhurbakan-na hakaret ve aalama olarak kabul ederek Dr. Bilgin Çiftçi-in devlet memurluundan çkarlmasn talep etmitir. Biz Aydn Tabip Odas olarak öncelikle Türkiye Halk Sal Kurumunun bu tür olaylara göstermi olduu tavr kurum ciddiyeti ile badatramyoruz. Bu olaylar kara mizah olarak deerlendirip dava konusu olan paylamndaki gibi kendilerine hayret, aknlk içinde bakyoruz. Tüm bu haksz ve anlamsz soruturmalar, uygulamalar salk ortamnda ilk olmayp bu yönetim anlay ile maalesef son da olmayacaktr. Yldrma, yok sayma, yok etme süreci bu ekilde devam ederse en ufak eletiriye, mizaha tahammül gösteremeyenler bir daha ki soruturmada bizlere devlet memurluundan uzaklatrma deil, idam cezas bile isteyebileceklerdir." eletirisinde bulundu.

Aydn Tabip Odas olarak Dr. Bilgin Çiftçi-ye yaplan haksz suçlama ve soruturmay knadklarn belirten Aydn, "Düünceye, sanata, eletiriye, hak arama mücadelelerine getirilen yasaklamalar kabul etmiyoruz. Bu ülkede yaayan her düünce, kimlik ve rengin kendine yaam alan bulmasn talep ediyoruz. Bizler demokrasi içinde tüm kesimlerle beraber yaamak, çalmak, iimizi yapmak nefes almak istiyoruz. Huzur ve bar içinde yaamak istiyoruz. Aydn Tabip Odas olarak Dr. Bilgin Çiftçi örneinde olduu gibi yaam ve çalma alanlarmza yaplan basklar kabul etmiyoruz. Bu konularda çözüm makam olan kesimlerin suskunluuna, sarlna ve görmemezlikten gelen tavrlarna aryor, hayret ediyoruz. Ülkemizde aç ve açkta yaayan milyonlar var iken srça köklerde yaayabilenlere, ku sütü eksik sofralarda yemek yiyebilmelerine aryor, hayret ediyor, üzülüyoruz." açklamasn yapt.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..