milivolt electronics world news Okul_St_projesinde_Aydn_ilk_srada-didimhaber.net
05-02-2015

Okul St projesinde Aydn ilk srada

Okul_St_projesinde_Aydn_ilk_srada

Aydn l Milli Eitim Müdürlüü, ilçe ve okul müdürlerini "Okul Sütü" projesi konusunda bilgilendirdi. l Kültür ve Turizm Müdürlüü konferans salonunda yaplan toplantda konuan l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, Aydn-n bu projede en skntsz il olduunu söyledi. Projede Türkiye-de ilk srada yer alan Aydn-da 8 bin örencinin velisi, çocuklarnn okul sütü içmemesi için dilekçe verdi. Örencilere, sütle birlikte kuru üzüm de verilecei belirtildi.

Okul sütü projesinde Aydn ilk srada

Bilgilendirme toplantsna katlan 18 ilçe Milli Eitim müdürü ve 463 okul müdürüne seslenen l Mili Eitim Müdürü Töre, süt içme miktarnn geçen yllarda çok geride olduunu, bu yl ise ciddi artlar kaydedildiini söyledi. 2014 verilerine göre Türkiye süt içme miktarnda dünyada 21. sradan 15. sraya yükseldiini belirterek, “Türkiye bir yl önce süt tüketiminde 21. sradayken bu sene 15. sraya yükseldik. Bundan da dengeli ve salkl beslenmenin Türkiye-de ele alnd ve her geçen gün sahiplenildii anlalyor. Süt tüketimi, ülkemizde kii bana 26 litre oldu. Bundan önceki yllarda 11 litreydi. Dünya ortalamasnn halen gerisindeyiz. Bizim dört katmz süt tüketen ülkeler var. Süt tüketimimizi arttrmalyz. Bilinçli ve dengeli beslenmeyi yeni yetien nesle aktararak, okul öncesinden itibaren bunu çocuklarmza alamalyz. Öretmenlerimiz ve okullarmz, bu projemize sahip çkyorlar. Bu konuda daha ileri giderek süt tüketimini arttrmal, çocuklarmz ve aileleri bilinçlendirmeliyiz.” dedi.

Aydn-da 2013-2014 döneminde 469 okulda 58 bin 788 örencinin "Okul Sütü" projesine katldn, bu yl ise saynn 446 okul ve 61 bin 507 örenci olduunu belirten l Milli Eitim ube Müdürü Murat Demirci ise anasnflar dahil pazartesi, çaramba ve perembe günleri süt datlacan söyledi. Projeyle ilgili olarak ilçe Milli Eitim ve okul müdürlerine ube Müdürü Demirci, Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü-nden veteriner hekim Mehtap Çetintürk ve l Salk Müdürlüü-nden gda mühendisi Bülent Adal tarafndan bilgi verildi. Ayrca toplantdan önce örencilere verilecek sütlerden ikram edildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..