milivolt electronics world news Hakime_makinenin_ypratt_barda_gsterdi,_davay_kazand-didimhaber.net
05-02-2015

Hakime makinenin ypratt barda gsterdi, davay kazand

Hakime_makinenin_ypratt_barda_gsterdi,_davay_kazand

Aydn-da bir ev hanm, ald bulak makinesinden istedii sonucu alamaynca balatt hukuk mücadelesini 3,5 yl sonra kazand. Firmay ikna edemeyen Sevinç Üçgül, ürünün iadesi ve parasnn geri verilmesi için Aydn 2. Asliye Hukuk Mahkemesi-nde dava açt. Bilirkiiyle makineyi incelemeye giden mahkeme bakanna bardaklarn gösteren Üçgül, "Hakime hanm, bu bardaktan siz çay içer misiniz?" dedi. Mahkeme de Üçgül-ü hakl buldu. Firma, bulak makinesini geri ald, parasn Üçgül-ün hesabna yatrd, mahkeme masraflarn da karlad. Dava sürecinde, makinenin ypratt cam bardak ve tabaklarnn devaml yenisini satn almak zorunda kalan Üçgül, firmann centilmenlik yaparak bu masraflarn da karlamasn istiyor.

Sevinç Üçgül

 

Olay, Efeler ilçesinde meydana geldi. ki çocuk annesi Sevim Üçgül, 2011 ylnda bin 440 TL-ye bir bulak makinesi ald. Servisin makineyi kurmasnn ardndan ykad tabak ve bardaklarn zarar gördüünü farkeden Üçgül, servise ikayetini iletti. Ksa bir dönem içerisinde be defa eve servis gelmesine ramen skntnn giderilememesi üzerine tüketici hakem heyetine müracaat etti ve hakl bulundu.
Firma ise bu karara itiraz etti. Üçgül bunun üzerine yaklak 600 TL daha harcayp Aydn 2. Asliye Hukuk Mahkemesi-nde dava açt. Davann bilirkiisi de firmay haksz buldu. Son olarak bilirkiiyle Üçgül-ün evine gelen mahkeme bakanna mat barda göstererek, "Bu bardaktan siz çay içer misiniz?" dedi. Bardan halini gören hakim de Üçgül-e hak verdi. Mücadeleyi kazanan Sevinç Üçgül, yeni makinesiyle ykad bardaklarla artk suyunu ve çayn gönül rahatllyla içebiliyor.

Hem maddi hem manevi zarar gördüünü, bardak ve tabaklar zarar gördüü gibi misafirlerine kar mahçubiyet duyduunu belirten Sevinç Üçgül, “Makinede ilk ykamalarda bir ey yok. Makinede cam bardaklarmn ve tabaklarmn özü gitti. Yeni bardaklar aldk, hep ayn oldu. Servis geldi, sorun çözülmedi. Servisin geldii evraklarla tüketici haklarna gittim, burada da kazandm, Evime bilirkii geldi, makineyi inceledi, arzal olduuna kanaat getirdi. Ylmadm, -Fiyat yüksek olduu için mahkemeye gitmeniz lazm.- dedi tüketici haklar. Mahkemeye gittim. Yüklü miktarda mahkeme masraf istediler. Bütün insanlarmz da herhalde o masraflar duyunca geri çekiliyorlar. Bence ylmayn, o masraf vererek sonuna kadar gidin. O masraf da verdim. Hakime hanm evime geldi bilirkiiyle birlikte, incelemesini yapt. Bu esnada hakime hanma bir espri yaptm. -Bu güzel bardaklarla size bir çay ikram etsem olur mu?- diye. Hakime hanm gülümsedi. Bilirkii de bulak makinesinin arzal olduunu söyledi. Sonuçta 3,5 yl sonra hakkm aldm. Dosya masraflarm dahil tüm masraflarm aldm. Makineyi de geri aldlar ama bütün cam eyalarm mahvoldu. Her seferinde takm aldk, attk. Camlarn matln ald, irenç bir görüntü oldu. Misafirlerime onlarla çay ikram edemiyordum ama gösteriyordum. Bize, -Siz nasl kullanyorsunuz?- diyorlard. Midemiz bulana bulana üç yl boyunca o bardaklar ve tabaklar kullandk. Hepsi de çöpe gitti, yeni takmlar aldm. Hakime hanma bardaklar gösterdim, bana hak verdi. Herkes de hak verdi. Bir bardak su uzattmda misafirime, içsem mi içmesem mi diye bakyorlard. Aldm para masraflarm kurtarmyor ama en azndan hakkm aldm.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..