milivolt electronics world news Szde_gvenlik_ad_altnda,_temel_zgrlkler_ortadan_kaldrlyor-didimhaber.net
06-02-2015

Szde gvenlik ad altnda, temel zgrlkler ortadan kaldrlyor

Szde_gvenlik_ad_altnda,_temel_zgrlkler_ortadan_kaldrlyor

Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt, "Söz konusu paket ile sözde güvenlik ad altnda, temel özgürlükler ortadan kaldrlmaktadr.” dedi.

10 ubat-ta meclis genel kurulunda görüülecek olan 132 maddelik yasa tasarsn deerlendiren Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt, "Polisin silah kullanma yetkisinin geniletilmesinden, savc karar olmadan polisin gözalt yapabilmesine, hakim ya da savc karar olmakszn arama yaplabilmesine, barçl toplant ve gösteri yürüyülerinde atk, gaz maskesi gibi eyalar kullananlara getirilen ar cezalara kadar Anayasa-ya açkça aykr olup son derece antidemokratik hükümler içermektedir. Söz konusu paket ile sözde güvenlik ad altnda, temel özgürlükler ortadan kaldrlmaktadr. Kii özgürlüü ve güvenlii hakk adeta hiçe saylmaktadr. Hükümet, en temel özgürlükleri ortadan kaldran ve Anayasa-y askya alan yasa tasarsnn yasalamas sevdasndan bir an önce vazgeçmelidir. Mevcut yasaI mevzuatmza göre, kiilerin üstünün ve eyalarnn aranabilmesi için kural olarak hakim karar, gecikmesinde saknca olan hallerde ise savc karar aranmaktadr. Ancak, söz konusu yasa tasars yasalarsa, hakim ya da savc karar olmakszn kolluk amirinin emri ile arama yaplabilecektir. Bu, keyfi aramalarn önünü açmaktan baka bir ey deildir. Dier yandan, yine yasal mevzuatmza göre, kiileri gözaltna alma yetkisi savclara aittir. Ne var ki iç güvenlik paketinde öngörülen tasarya göre, bu yetki savclara ait olmakta çkarlmaktadr." dedi.

Suçüstü hallerinde 24 saate kadar, toplumsal olaylarda ise 48 saate kadar, kolluk amirine kiileri gözaltna alabilme yetkisi tannmas öngörüldüünü belirten Bozkurt, "Temel hak ve özgürlükleri kstlama konusunda mülki idare amirlerine de yetki verilmektedir. Bu yolla mülki idare amiri Cumhuriyet Savcs-nn adli yetkisine ortak olarak adli kollua suç soruturmasna ilikin talimat verme yetkisine sahip olmaktadr. Oysa suç soruturmas ve suçun aydnlatlmas yargsal faaliyettir ve bu yetkilerin sadece yarg makamlarnca kullanlmas gerekmektedir. Dier yandan Mülki Amirlerin alm olduu kararlara uymayanlar hakknda 1 yla kadar hapis cezas öngörülmektedir. Böylece suç ve cezalarn kanunilii ilkesi hiçe saylmakta, mülki amirlere suç yaratma yetkisi tannmakta ve yasama erkinin elinde olan yetki gasp edilerek Anayasaya açkça aykr bir düzenlemeye gidilmektedir. Dolaysyla kuvvetler ayrl ve hukuk devleti ilkeleri de açkça çinenmektedir. Tüm bu deiiklik arzularnda hükümetin kast, toplumsal muhalefeti sindirmek ve önlemektir. Esasen onlar da bilmektedirler ki, söz konusu deiiklikler Anayasaya aykrdr ve kii özgürlüü ile güvenlii hakkn ortadan kaldrmaktadr. Ancak anlalmaktadr ki siyasi iktidar dikensiz gül bahçesi yaratma sevdasyla, Anayasa-ya uyma ve özgürlüklere sayg gösterme sorumluluunu hiçe saymaktadr. Anayasa-nn ve özgürlüklerin askya alnmasn kabul etmemiz asla mümkün deildir.” ifadelerini kulland.

Polisin silah kullanmas sonucu, son dönemde bir çok ölümler yaandna dikkat çeken Bozkurt, "Bunca ac ortada iken, iç güvenlik paketiyle polisin silah kullanma yetkisinin geniletilmesi, yeni ölümlere davetiye çkartmak deil midir? Öngörülen düzenleme ile kolluun silah kullanm kolaylatrlmakta ve orantsz güç kullanmna yasal zemin oluturulmaktadr. Böylece vatandan yaam hakkn hedef alan ve kolluk kuvvetince uygulanan müdahalelerin snr belirsiz bir ekilde genilemektedir. Vurgulamak isteriz ki, hukuk devleti yaam hakkn güvence altna alan devlettir. Ne yazk ki, yaam hakk, siyasi iktidarca göz ard edilmektedir."

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..