milivolt electronics world news Yceda:_Veri_almamza_katlmayanlar_iin_ceza_son_aama-didimhaber.net
17-12-2013

Yceda: Veri almamza katlmayanlar iin ceza son aama

Yceda:_Veri_almamza_katlmayanlar_iin_ceza_son_aama


OSMAN AKÇAY | AYDIN - 17.12.2013 16:55


Türkiye statistik Kurumu (TÜK) Denizli Bölge Müdürü Ali hsan Yüceda, gönüllülük esasna göre çaltklarn belirterek, “Çalmalarmzda aslolan, gönüllük esasna dayanmasdr. Bilgi vermeyen kiilerle ilgili en son cezai ilem uyguluyoruz.” dedi. TÜK Denizli Bölge Müdürlüü ile Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ktisat Fakültesi’nin düzenledii “Resmi statistiklerde dari Kaytlarn Önemi ve Ekonomik Analizlerde statistiksel Veriler” konulu panel, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapld.

Burada konuan Bölge Müdürü Yüceda, 2 Kurumumuz, kanundan ald yetkiyle saym ve aratrmalarda istatistik üretimi için gerekli gördüü her türlü ortamdaki veri ve bilgiyi, tüm istatistikî birimlerden belirlenen ekil, süre ve standartlarda dorudan isteme yetkisine sahiptir. Bu verilerin gizli olanlar hiçbir ekilde verilmez ve paylalmaz. Bizimle veri paylamayanlar için en son çare olarak kanunun bize verdii yetkiyi kullanyoruz. Bu veriler ülkemiz için önemli, ülkemizin resmi bilgi kayna TÜK’tir." dedi.



Veri çalmalarnn ülkeler için gelimilik göstergesi olduunu belirten Aydn Vali Vekili Alper Faruk Güngör ise günümüzde en büyük zenginliin bilim olduunu, bilginin ekonomik ve sosyal hayatn balca hammaddesi ve en önemli ürünü haline geldiini söyledi. Güngör, “Bilgi alanndaki hzl gelimeler ekonomik, sosyal ve siyasal kültür alanlarn etkisi altna almakta, bu geliim süreci de üretim ve verimliliin artmas bilimde ve teknolojide yeni gelimelerin ortaya çkmasna yol açmaktadr. Gelimi ülkeler için bir aama olan bilgi, toplum düzeyi gelimekte olan ülkelerin de ulamak için çabaladklar bir aamadr. Bu aamann en belirgin özelliklerinden biri, toplumlarn mevcut durumlarn görebilmesi, doru kararlar alabilmesi ve gelecee ilikin planlar yapabilmesinde doru, güvenilir ve zamanl istatistikî bilgilerin etkinliinin olmasdr. Devletin etkin ve salkl bir biçimde yönetilmesinde güvenilir ve salkl bilgi sistemini oluturmak, ülkemizin bugünü ve gelecei için büyük önem tamaktadr. TÜK’in çalmalaryla ulusal ve ihtiyaç duyulan konularda güvenli bilgi salanmaktadr." eklinde konutu.

ADÜ ktisat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Ali Sarl’nn bakanlk yapt panelde ADÜ ktisat Fakültesi Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. smet Göçer ve TÜK Uzman Tuncay Moral da TÜK ve ekonomideki etkileri hakknda bilgi verdi. Panele ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birinciolu, ilçe kaymakamlar, daire müdürleri ve örenciler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..