milivolt electronics world news retmene_nbet_hukuka_aykr-didimhaber.net
09-02-2015

retmene nbet hukuka aykr

retmene_nbet_hukuka_aykr

Aktif Eitimciler Sendikas (Aktif Eitim-Sen) Aydn ube Bakan Ömer Küçükgüldal, okullarda nöbet tutan öretmenlerle ilgili bir basn açklamas yapt. Öretmenlere okulda nöbet tutturulmasnn hukuka ve hakkaniyete açkça aykr olduunu söyleyen Küçükgüldal, “Öretmene nöbet, angarya ve zorla çaltrmadr. Okullardaki nöbet görevi, mevcut haliyle kabul edilemez.” dedi.

Aktif Eitim-Sen üyeleriyle birlikte Atatürk Meydan-nda basn açklamas yapan Küçükgüldal, “Hukuki temelden yoksun, öretmenlik mesleinin esaslarna aykr, keyfi uygulanan ve karlksz emek sömürüsü anlamna geleni nöbet uygulamasna karyz. Aktif Eitimciler Sendikas olarak nöbet uygulamasn protesto ediyoruz. Öretmenlik meslei, son yllarda hem maddi hem de manevi açdan ciddi bir itibar kaybna urad. Milli Eitim Bakanl-nn hukuksuz ve mesleki esaslara aykr uygulamalar da bu erozyona zemin hazrlad ve arttrd. Bakanlk yetkililerinin yanl uygulamalarndan birisi de öretmene okullarda nöbet tutturulmasdr. Öretmene nöbet tutturmak hukuksuz, mesleki olmayan angarya ve zorla çaltrmadr. Öretmene tutturulan nöbet, ne hukuk ilkelerine ne de öretmenlik mesleinin gereklerine uygun deildir ve karlnda öretmene bir ödeme de yaplmamaktadr. Öretmene nöbet tutturmak hukuksuzdur. Öretmenin güvenlik salamaya yönelik nöbet tutmas, mesleki açdan uygun deildir. Öretmen, bir güvenlik görevlisi deildir.” dedi.

Nöbet tutmaya mecbur edilen öretmenin nöbeti süresince mesleiyle deil, güvenlik ilemleriyle uramak zorunda kaldn belirten ube Bakan Küçükgüldal, “Öretmen, yaanan olaylar nedeniyle fiziksel veya sözlü saldrlara hedef olmaktadr. Uygulama brakn güvenlik salamay, öretmenin kendi güvenliini de tehlikeye atmaktadr. Devletin güvenlik görevini de öretmenlere ykarak, onlar olas saldrlar karsnda hedef haline getirmesi kabul edilemez. Öretmenin nöbet görevi, karl verilmeyen bir emek sömürüsüdür. Hukuki dayanaktan yoksun, meslee aykr nöbet uygulamas, mevcut ekliyle öretmene dayatlan bir angarya ve zorla fazladan çaltrmadr. Dier bütün mesleklerde, nöbet karlnda ek ödeme yaplmaktadr ancak öretmene, fazladan i yükü getiren bu külfet karlnda hiçbir ek ücret ödenmemektedir.” dedi.

Baz sendikalarn alm olduu nöbet tutmama eylem kararna sayg duymakla beraber aynen katlmadklarn belirten Ömer Küçükgüldal, “Okul nöbeti tutmayan öretmenler, nöbet görevini ifa eden i arkadalarnn i yükünü arttracak, okulun asayi yönünden ileyiini bozacak böylece eitim öretim olumsuz olarak etkilenecektir. Nöbet görevlerinin aksamasyla okulda asayi bozulacak, kavga, iddet, okul malna zarar verme, hrszlk gibi olaylar artacaktr. Sorumluluk ve vicdan sahibi Aktif Eitim-ciler, görev yaptklar bir okulda kendi eyleminden dolay örencilerin zarar görmesini istememektedir.” ifadelerini kulland.

Aktif Eitim-Sen-in taleplerini de aktaran Küçükgüldal, “Öretmenlerin nöbetiyle ilgili öncelikle açk ve net bir hukuki zemin oluturulmaldr. Öretmenler güvenlik görevlisi gibi kullanlmamal, nöbet görevi meslein gerekleriyle snrl olmaldr. Nöbet hizmeti angarya olmaktan çkarlp fazla mesai olarak kabul edilmeli, öretmene nöbet tuttuu her gün için 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..