milivolt electronics world news GEKA_bu_yl_25_milyon_lira_destek_salayacak-didimhaber.net
09-02-2015

GEKA bu yl 25 milyon lira destek salayacak

GEKA_bu_yl_25_milyon_lira_destek_salayacak

Güney Ege Kalknma Ajans (GEKA), 2015 yl mali destek programlarn açklad. Aydn, Mula ve Denizli-de üç ana sektörde destek verecek olan GEKA, bu yl baz sektörlerde yüzde 75-e varan destekle yatrmclara 25 milyon TL kaynak salayacak. 2015 yl proje teklif çars kapsamnda yürütülecek mali destek programlaryla ilgili olarak Aydn, Denizli, Mula illeri ve bal ilçelerinde ve 48 ilçe ve il merkezinde, ikier defa düzenlenecek toplantlarla bilgi verilecek.

GEKA üç ile 25 milyonluk destek salayacak

GEKA-nn destek programyla ilgili AYMENDO tesislerinde yaplan toplantda bilgi veren Genel Sekreter Süleyman Alata, bu yl "Alternatif Turizm", "Yenilenebilir Enerji" ve "Üretim ve Ticaret Altyapsnn Gelitirilmesi" programlarna destek vereceklerini söyledi. Proje yazmna da eitimlerle destek verdiklerini belirten Alata, “Kurumlar ve firmalar ziyaret ediyoruz, bilgiyi ilk elden veriyoruz. Bizim bütün bilgilerimiz ve yaynlarmz karlkszdr. Baz firmalar, bizim yaynlarmz ajansn bir parçasym gibi pazarlayabiliyorlar. Biz karlksz olarak bu bilgileri salyoruz. GEKA olarak amacmz, kaynaklarn yerinde ve etkin kullanlmas, yerel potansiyelin harekete geçirilmesi, bölgesel gelimelerin hzlandrlmas, sürdürülebilirliin salanmas ve bölgeler aras gelimilik farklarnn azaltlmas. Vizyonumuz yaam kalitesi yüksek, yeniye dayal, üreten, doasn koruyan küresel turizm alanlarn Güney Ege Bölgesi-nde oluturmak.” dedi.

GEKA üç ile 25 milyonluk destek salayacak

2015 yl proje teklif çarsn yaptklarn belirten Genel Sekreter Alata, “Kâr amac güden iletmelere yönelik -Alternatif Turizm-, kâr amac gütmeyen kurululara yönelik -Alternatif Turizm Altyaps- ve -Üretim ve Ticaret Altyapsnn Gelitirilmesi- ile -Yenilenebilir Enerji- mali destek programlarndan oluan 2015 yl proje teklif çarsyla toplam 25 milyon TL-lik bir kaynan Aydn, Denizli ve Mula illerinden oluan Güney Ege Bölgesi-nde kullandrlmasn planlanyoruz. Bu program kapsamnda toplam 14 milyon 500 bin TL-lik kaynan, bölgede projesi baarl bulunan iletme ve kurumlara aktarlmas planlanyor. Toplam 8 milyon TL kaynak ayrlan kâr amac güden iletmelere yönelik alternatif turizm mali destek programnda, termal ve salk turizmiyle spor, macera ve doa turizminin gelitirilmesinin yansra yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öelerin turizme entegre edilmesi amaçland. Azami proje süresinin 12 ay olduu programa kâr amac güden iletmeler, sermayesinin tamam ya da yüzde 75-inden fazlas özel sermayeye ait olan iletmelerle bu kapsamdaki küçük ve orta büyüklükteki iletmeler bavurabilecek. Program kapsamnda doal yaam, termal turizm ve agro turizm konseptine uygun konaklama tesisleri, su alt dal, sörf, kite sörf, yamaç paraütü, yelkencilik gibi eitim merkezleri, alternatif turizmde butik otelcilie yönelik konaklama tesisleri, yöresel ürünleri ve yerel kültürü içeren özel müzecilik, bölgenin turistik deerlerine özgü hediyelik eya üretimi, termal konaklama tesislerinde hizmet kalitesinin iyiletirilmesi, tedavi odakl faaliyetlerin gelitirilmesi gibi projelere asgari 50 bin TL, azami ise 500 bin TL destek salanacak.” dedi.

Toplantya katlan AYTO Bakan Hakan Ülken ise, “Bölgeyi kapsayan illere katk salayan GEKA ve dier kurulularla özel sektör, bu destekler için ilgili olmal. Ne kadar ilgili olursak, bu desteklerden o kadar faydalanacamzn bilincinde olmalyz. GEKA ile mütereken kalknmaya destek olmalyz. Destek veren kurum ve kurulularn çar dönemlerini duyurmas, özel sektör için çok önemli. GEKA-nn desteini iyi deerlendirmeli ve maksimum seviyede faydalanmalyz. GEKA-nn bölgemize destei toplamda 100 milyon, bu yatrmlarla birlikte 200 milyon TL. Yeterli mi? Hayr, daha çok olmal.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..