milivolt electronics world news 1,5_liralk_ila_yznden_olum_lebilir-didimhaber.net
15-02-2015

1,5 liralk ila yznden olum lebilir

1,5_liralk_ila_yznden_olum_lebilir

Üretimine son verilen 1,5 liralk epilepsi (sara) ilac, Aydn-n Kuadas ilçesi Güzelçaml Mahallesi-nde yaayan 28 yandaki Recep Biliz-in hayatn olumsuz etkiledi.

28 yldr yatalak olan olunun epilepsi tedavisinde kulland ilacn üretilmediini belirten Nebahat Biliz (45), kutusu 1,5 lira olan ilaç olmazsa çocuunun epilepsi nöbetlerinde ölebileceini söyledi. Olu Recep Biliz-in 3 aylkken yüksek ateten dolay havle geçirdiini ve o günden bu yana yatalak olduunu belirten anne Nebahat Biliz, olunun 1,5 liralk ilaç (Luminal) üretilmedii için sk sk nöbet geçirdiini kaydetti.

Doktorlarn ve eczaclarn üretimi durduu için ilacn piyasada olmadn söylediklerini belirten anne Biliz, “28 yldr çocuumu epilepsi hastas. Hayatta kalmas için bu 1,5 liralk ilac ayda 4 kutu kullanmas gerekiyor. u anda bu ilac bulamyoruz. Doktorlar çocuuma baka ilaçlar da verdiler. Hiç birisi etkili olmad. Buradan Salk Bakanmza, Babakanmza ve Cumhurbakanmza sesleniyorum. Bu ilacn üretimini yaptrsnlar. Benim çocuumun hayat 1,5 liralk bu ilaca bal. laç firmalar ilaçtan kar elde edemedikleri için bu ilacn üretimini durdurmu diyorlar. nsan hayat m önemli para m önemli?" dedi.

Biliz, öyle devam etti: “Firma ilacn üretimini yapsn. Bizim çocuklarmz madur etmesin. Firma için kar m önemli insan hayat m? Biz bu ilac istiyoruz. Bu ilaç olmazsa benim çocuum ölecek. Ben 1,5 lira için çocuumun ölüme terk edilmesini istemiyorum. Üç çocuum var dier ikisi salkl. Eim isiz. Zor artlar altnda çocuumuza bakyoruz. 28 yldr yatalak. Bir bebek gibi bakyorum. Ben çocuumun ölüme terk edilmesini istemiyorum. 28 yldr ben ona bebeim gibi bakyorum.” eklinde konutu.

laç firmalarnn -salkta dönüüm- kapsamnda kar amaçl çaltn belirten Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, bu ilaçla tedavi gören hastalarn madur olduklarn dorulad. Yaklak 4 aydr ilaç bulmakta sknt çekildiini ifade eden Aydn, etkin maddeli bu ilac kullanamayan hastalarn ölüm risklerinin yüksek olduunu ve bir an önce buna çözüm bulunmas gerektiini söyledi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..