milivolt electronics world news _Gvenlik_kanun_Tasars/nn_geri_ekilmesi_iin_yrdler-didimhaber.net
25-02-2015

Gvenlik kanun Tasars/nn geri ekilmesi iin yrdler

_Gvenlik_kanun_Tasars/nn_geri_ekilmesi_iin_yrdler

Meclis-te görüülmeye devam edilen ç Güvenlik Kanun Tasars, Aydn/da yürüyü ve oturma eylemiyle protesto edildi. Efeler ilçesi Sevgi Yolu-nda toplanan Aydn Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, "ç Güvenlik Yasas geri çekilsin" yazl pankart açarak yürüyü yapt. Atatürk Kent Meydan/nda basn açklamas yapan grup, bir süre oturma eylemi de yapt.

Grup adna basn açklamasn okuyan Eitim Sen Aydn ubesi Bakan Ali Gün, AK Parti-nin iktidara geldii günden beri özgürlükleri törpüleme srarndan vazgeçmediini söyledi. leri demokrasi ve hukukun üstünlüü iddias ile iktidara gelen AKP-nin, iktidar boyunca bütün kurumlar üzerinde tahakküm kurarak devletletiini iddia eden Gün, "AKP, normal bir iktidar olmad gibi bugün geldiimiz noktada varl toplumu daha çok zapturapt altna almaya balam, toplumun çeitli kesimlerinin, talepleri için harekete geçmesini darbe giriimi olarak alglar hale gelmitir. te bunun için iktidarn korumann tek yolu olarak, darbe dönemlerini gölgede brakacak ç Güvenlik Yasa Tasars-na snmtr. te AKP-nin hayalini kurduu yeni Türkiye budur. ç Güvenlik Yasa Tasars-nn temel gerekçesi, AKP-nin korkusudur. Bu yasa Meclis-ten geri çekilmelidir." dedi.

Bu tasarnn kanunlamas halinde, en basit sendikal eylemlerden önce bile makul üphe gerekçesiyle tedbir gözaltlar yaplabileceini öne süren Eitim Sen ube Bakan Gün, "Toplant ve gösteri yürüyüü hakk, fiilen ortadan kaldrlabilecek. Hukuka aykr sahte kantlarla soruturmalar yürütülebilecek. Savunma hakk fiilen ortadan kaldrlacak. Kaytd gözalt, ikence ve polis infaz artacak. Yeniden Devlet Güvenlik mahkemeleri dönemine dönülecek. Siyasal iktidarn ve onun emri dorultusunda hareket eden silahl kamu görevlilerinin mutlak dokunulmazl karsnda, hak arama yollar otomatik olarak tkanacak. Bu yasa, polis devleti yasasdr, bundan vazgeçilmelidir.” eklinde konutu.

Protesto yürüyüüne Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, Emekli Sen Aydn ubesi Bakan Uur Önal, SES Aydn ubesi Bakan ükran Teberci, BES Aydn ubesi Bakan Musa Ekici ve sendika üyeleri de katld. Yürüyü, olaysz sona erdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..